Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Trenér Rada: Kluci se nemají za co stydět

Praha – Bývalý kouč národního týmu Petr Rada po prohře se Španělskem ocenil bojovnost, přístup a nasazení českých reprezentantů. Věří, že nic není ztraceno. V silách týmu je dle jeho názoru vyhrát následující duel s Chorvatskem.

Sport
zdroj: ČT4

"Určitě je škoda, když se prohraje takhle v závěru, zvláště když se Španělé těžko prosazovali. Ale kluci se nemají za co stydět, zvláště co se týká přístupu a nasazení. Za bojovnost a tu dřinu by si bod zasloužili," řekl ČTK Rada, který vedl reprezentaci v kvalifikaci o MS 2010.

Oba zápasy v "české" skupině skončily shodně jednobrankovým vítězstvím jednoho z týmů, což i poraženým celkům dává naději. Skóre totiž může hrát v konečném zúčtování rozhodující roli. 

"Výsledek 0:1 v této skupině, kdy mohou postoupit tři týmy, není zas tak špatný. Každý gól se počítá, vstřelený i inkasovaný. Věřím, že kluci jsou schopni vyhrát nad Chorvaty. Mají dva zápasy, hraje se o šest bodů, nic není ztracené," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko - Česko

Rada ocenil, jak si český výběr vedl v defenzivě. "Hráli velmi obětavě. Když už se Španělé k něčemu dostávali, vždy jim tam strčili nohu. Neměli proto ani moc šancí, spíše jen takové střely a závary, nic moc vypracovaného. Ani rohy nekopali dobře. Sivok s Hubníkem hráli s přehledem," pokračoval v hodnocení duelu.

Líbila se mu i spolupráce beků Pavla Kadeřábka a Theodora Gebre Selassieho na pravé straně. "Bylo to takto postavené do defenzivního bloku. Záměr asi byl, kdyby to Kadeřábek vytáhl, aby tam zůstal Gebre Selassie za něj. Byla to pro obranu bezpečnější varianta," uznal sedmapadesátiletý kouč.

České obraně však prý pomáhala i pomalejší rozehrávka španělského týmu. "Bylo tam z jejich strany málo kolmých přihrávek. Jedinou jejich vůdčí osobností byl Iniesta, který řídil celý zápas. Byl nejlepším hráčem na hřišti. Také to byl on, kdo dal ten přesný centr," pochválil Rada záložníka Barcelony.

Trenér Vrba podle něj tým připravil dobře, za jedinou chybu považuje střídání Gebre Selassieho při standardní situaci soupeře těsně před inkasovaným gólem. "Vidím jako chybu, že těsně před gólem střídáme při standardce soupeře. Mě vždy všichni učili nestřídat, když soupeř hraje roh. Pak přišel i z té strany gólový centr. Ale to je jen můj názor. Jinak trenér Vrba udělal dobrou taktiku," hodnotil Rada.

Věří, že smolná prohra český tým psychicky nepoznamená. "Samozřejmě gól v závěru mrzí třikrát, ale je tam dost zkušených hráčů, pro které to není první taková prohra. S nimi to neotřese. Teď je důležitější dobře zregenerovat, protože se namakali," zakončil bývalý trenér národního mužstva.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články