Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trenér Portugalců Santos: Krásná hra turnaje vždy nevyhraje

Lens – Trenér portugalské reprezentace Fernando Santos si uvědomuje, že Portugalsko mělo v osmifinálovém klání proti Chorvatsku také štěstí, když o výhře jeho týmu rozhodl jedinou brankou Ricardo Quaresma až v prodloužení. Jednašedesátiletý kouč je však přesvědčen, že mezinárodní turnaje nelze vyhrávat jen atraktivním fotbalem.

Trenér Portugalska Fernando Santos
zdroj: Reuters autor: Gonzalo Fuentes

Očekávaný šlágr v Lens dlouho nabízel jen taktickou bitvu s minimem šancí, až ve druhé části prodloužení Chorvat Ivan Perišič trefil tyčku a střídající Quaresma ve 117. minutě hlavou dorazil do branky střelu Cristiana Ronalda.

"Někdy je třeba to brát pragmaticky. Bylo by příjemné hrát krásně, ale to vám turnaje vždycky nevyhraje. Oba týmy věděly, že tohle myšlení je klíčové na cestě k postupu. Štěstí bylo na naší straně a teď nás čeká Polsko," řekl Santos.

Chorvaté byli před zápasem velkými favority, protože vyhráli "českou" základní skupinu i před obhájci titulu ze Španělska, zatímco Portugalci se trápili a postoupili se třemi remízami až ze třetí pozice. Přesto bylo osmifinále hodně vyrovnané.

"Byli jsme připraveni eliminovat jejich silné stránky a využít jejich slabiny. Nedovolili jsme jim chodit do protiútoků, ale vepředu máme prostor na zlepšení. Naše přihrávky mohly být rychlejší," konstatoval Santos.

"Byl to velmi taktický duel. Chorvatsko nám nedovolilo převzít kontrolu nad zápasem, a naopak. Věděli jsme, že to bude těžké, hráli jsme proti skvělému mužstvu," přidal rodák z Lisabonu.

Jeho svěřenci brali vítězství a postup jako odměnu za velké nasazení. "Odehráli jsme skvělý zápas. Věřili jsme až do konce a můžeme si pogratulovat za obětavost," prohlásil záložník Quaresma. "Věděli jsme, že budeme hrát proti silnému soupeři s excelentními hráči. Ale ukázali jsme skutečného týmového ducha a byli pokorní," dodal obránce Pepe.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články