Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér del Bosque skončil u španělské reprezentace

Madrid - U španělské fotbalové reprezentace skončil trenér Vicente del Bosque, který se Španělskem vypadl už v osmifinále po duelu s Itálií. Del Bosque byl hlavním strůjcem španělských triumfů na mistrovství světa 2010 a o dva roky později také na mistrovství Evropy. Pětašedesátiletý kouč potvrdil konec u reprezentace tři dny po vyřazení ze šampionátu ve Francii rozhlasové stanici RNE.

Vicente del Bosque
zdroj: REUTERS autor: Alessandro Garofalo

Del Bosquemu končí smlouva a už před turnajem naznačoval, že ji nebude chtít prodloužit. "Naplním svůj kontrakt do 31. července, pak už jako trenér pokračovat nebudu. Po vypadnutí z Eura nemám o své budoucnosti žádné pochybnosti," řekl.

Bývalý dlouholetý hráč a později trenér Realu Madrid vedl španělskou reprezentaci od roku 2008. Tým převzal od Luise Aragonése po vítězství na mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku a "La Roja" pod jeho vedením vyhrála i další dva velké turnaje - mistrovství světa v JAR a mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině.

Ve Francii Španělé vyhráli úvodní dva zápasy ve skupině, nad Českem a Tureckem, poté ale prohráli s Chorvatskem a v osmifinále s Itálií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články