Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Trápící se Portugalci vyzvou v boji o první místo Maďarsko

Lyon - Trápící se favorit z Portugalska vyzve v posledním zápase skupinové fáze překvapení šampionátu a vedoucí tým skupiny F - fotbalisty Maďarska. Pokud chtějí Portugalci bojovat o čelo skupiny, musí Maďary porazit. První místo ve skupině si tým z Pyrenejského poloostrova zajistí v případě, že Island nebude mít při rovnosti bodů lepší skóre. Přímý přenos s předzápasovým studiem sledujte od 17:00 na ČT sport a našem webu.

Cristiano Ronaldo
zdroj: Reuters autor: Darren Staples

Portugalci nejprve remizovali 1:1 s Islandem a reparát se jim nepovedl ani proti Rakousku (0:0). "Nesmíme se utápět ve vlastní mizérii a řešit, jestli je fér prohrát utkání s tolika šancemi. To je prostě fotbal. Musíme si z toho vzít to pozitivní, že si šance vytváříme, a soustředit se na zápas s Maďarskem, který pro nás bude prvním finále," uvedl trenér Fernando Santos.

Portugalcům by v Lyonu mohla k druhému místu stačit i remíza, ale to jen v případě, že Island bude hrát nerozhodně s Rakouskem a vstřelí o gól méně než tým z Pyrenejského poloostrova. "Myslíme jenom na vítězství, taková je naše mentalita. Nejdůležitější je soustředit se na to, co musíme udělat, a pokračovat v dobré práci," nabádal záložník Adrien Silva.

Spolu s Portugalci se ve Francii nečekaně trápí i jejich hvězdný kapitán Cristiano Ronaldo. Kanonýr Realu Madrid na turnaji už dvacetkrát vystřelil, ale gólu se nedočkal ani z penalty, kterou proti Rakousku poslal do tyče.

"Nemám rád, když média řeší jednoho hráče. Musíme zastavit celý portugalský tým, nejen Ronalda," upozornil maďarský obránce Roland Juhász. Jeho mužstvo na ME už vybojovalo čtyři body a k přímému postupu mu stačí remíza. Maďaři však Portugalsko nikdy neporazili a podlehli mu ve všech pěti soutěžních duelech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články