Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tohle je Euro, podle toho musíme hrát, burcuje Rosický

Toulouse (Francie) - Podle Tomáše Rosického budou mít čeští fotbalisté v zahajovacím utkání ME proti Španělsku šanci jen tehdy, pokud všichni do jednoho podají skvělý výkon. "Nejen pár hráčů, ale všichni do jednoho," řekl kapitán národního týmu. 

Tomáš Rosický
zdroj: ČTK

"Nechci mluvit o tom, že musíme mít štěstí nebo něco takového. Tohle je mistrovství Evropy a podle toho to na hřišti musí vypadat," řekl Rosický, podle něhož Češi nepřijeli na Euro jen něco zkusit, nebo rovnou s odevzdaností. "Chceme být taky úspěšní. Já budu bojovat, co to půjde. A moji kluci se mnou," doplnil pětatřicetiletý záložník.

Na Euru zatím žádný tým nezvítězil výraznějším rozdílem. "Všechny ty zápasy zatím vypadají vyrovnaně. My budeme chtít v tomhle trendu pokračovat zítra a Španěly pozlobit," uvedl Rosický. "I když se španělský tým trošku změnil, pro mě je to stále favorit turnaje," doplnil.

Rosického čeká čtvrté Euro v kariéře, přesto těsně před jeho startem opět pociťuje nervozitu. "Určitě lehká nervozita k tomu patří. Jsem rád, že to nějakým způsobem pociťuju. Kdybych to nepociťoval, znamenalo by to, že je mi to jedno. A mně to samozřejmě vůbec jedno není. Takže tohle tam pořád je," podotkl Rosický.

V sezoně odehrál za první tým Arsenalu jen 19 minut, v přípravě před Eurem ale zvládl všechny tři zápasy. "Cítím se dobře, všechno je v pořádku a doufám, že to tak vydrží. A jaká je moje forma? Myslím, že za týden od posledního zápasu se moc nezměnilo," dodal Rosický.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články