Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Terim kritizoval novináře i vlastní hráče. Nadále však věří v postup Turecka

Lens – Nebyl to úplně typický obrázek. Zatímco normálně bývá na tiskových konferencích Fatih Terim energický, tentokrát vypadal poraženě. Na kouči Turecka se podepsala kritika v domácích médiích a atmosféra s hráči údajně má také k ideálu daleko. Zkušený trenér přesto stále věří, že jeho svěřenci v úterním závěrečném zápase skupiny s českým celkem ještě zachrání postup, jako se jim to povedlo na konci kvalifikace.

Kouč Turecka Fatih Terim
zdroj: ČTK/ABACA/AA

Vzhledem ke špatnému skóre potřebují Turci nad českým týmem zvítězit vyšším rozdílem a ani to jim nakonec nemusí stačit. "Bude to ještě hodně zajímavé. Pokud zremizujeme, tak nevíme, kdo postoupí. Pokud vyhrají Češi, mají velkou šanci na postup. Pokud vyhrajeme my, záleží na dalších výsledcích. Je to trochu jako šachy," uvedl trenér Fatih Terim.

"V kvalifikaci jsme před sebou měli těžké překážky a dokázali jsme to. Teď je ten pravý okamžik to dokázat znovu. Pokud se z krize dostaneme a postoupíme, dojdeme daleko. Naše motto je: není konec, dokud neřekneme, že je konec," doplnil dvaašedesátiletý trenér.

Na tiskové konferenci působil sklíčeně. Spekuluje se o neshodách s některými hráči, kouče navíc rozladila nelítostná kritika v médiích, zřejmě namířená i na jeho rodinu. "Dnes není čas, abych mluvil o těch pomluvách, lžích a fámách. Ale velmi brzy se tomu postavím a poženu to klidně i k soudu," řekl Terim.

Je nám líto, video expirovalo.
Terim: Kritika na sociálních sítích? Tohle nemůžu přejít

"Naše veřejnoprávní televize pozvala do vysílání profesora historie a ten si dovolil kritizovat národní tým. Přitom to byl pořad, který se ani netýká fotbalu. Mám hodně přátel mezi akademiky, ale když se jich zeptám na fotbal, řeknou, že se do toho nechtějí míchat, že tomu nerozumí. Ale ve veřejnoprávní televizi vás kritizuje profesor historie. Proto jsem naštvaný a frustrovaný," prohlásil Terim.

Spokojený není ani s hráči. "Nebudu zastírat, že máme určité problémy. Je třeba přiznat, že naše výkony v těch dvou zápasech nebyly dobré, byl to veliký rozdíl v porovnání se zápasy před Eurem. Musíme se zlepšit. Udělám vše, abych hráčům připomněl, co mají dělat. Občas to nefunguje. Musíme si ale na Čechy dát pozor, jejich hra se mi poslední dobou velmi líbí," dodal Terim.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články