Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Švýcary čeká těžká přetahovaná s ke zdi zatlačeným Rumunskem

Paříž – Švýcarští fotbalisté zvládli svůj úvodní duel, a na tento úspěch nyní chtějí navázat v utkání s Rumunskem. Musí se ale zkoncentrovat, neboť případná porážka by jejich šance na postup výrazně zkomplikovala. Rumunsko, které je zatím bez bodu, navíc hraje o vše. Přímý přenos utkání sledujte od 17:25 na ČT sport a našem webu.

Švýcarský trénink
zdroj: ČTK/Panoramic autor: JB Autissier

Švýcarsko musí překonat kvalitní defenzivu Rumunska. Případná prohra by totiž znamenala velký problém s ohledem na to, že Švýcarsko končí skupinu duelem s Francií. Spoléhat bude znovu na standardní situace, po které skórovalo i proti Albánii.

"Musíme být důslednější v koncovce než proti Albánii. Viděl jsme zápas Rumunska s Francií a brání opravdu velmi dobře. Moc šancí mít nebudeme, o to efektivnější musíme být," řekl trenér Švýcarů Vladimir Petkovič. "Vím, že by nám mohla stačit remíza, ale takový já nejsem. Vždy chci hrát na výhru," dodal.

Švýcarsko rovněž věří, že lepší výkon předvede hlavní hvězda Xherdan Shaqiri, který bude hrát na pětatřicetiletého Razvana Rata. Proto zřejmě trenér Rumunska Anghel Iordanescu zvažuje, zda místo Rata nepostaví mladého beka Steliana Filipa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Albánie - Švýcarsko

Předpokládané sestavy:

Rumunsko: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat - Pintilii, Hoban, Popa, Stanciu, Stancu - Andone.

Švýcarsko: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez - Behrami, Xhaka, Shaqiri, Džemaili, Mehmedi - Seferovič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články