Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Švýcaři se v souboji neporažených střetnou s Polskem

St. Étienne - Fotbalisté Švýcarska vyhlížejí důležité osmifinálové klání s Polskem. To zatím nedostalo na Euru gól, i Švýcaři ale zatím neprohráli a mohu se spolehnout na pevný defenzivní blok - přes brankáře Sommera až po zkušené obránce Lichtsteinera a Rodrígueze. Tým polského trenéra Adama Nawalky nicméně vyšel střelecky naprázdno v jediném z 10 vzájemných duelů. Přímý přenos sledujte od 14:30 na ČT sport a našem webu, komentují Jiří Štěpán a Josef Němec.

Granit Xhaka
zdroj: Reuters

Zápas Polska se Švýcarskem bude soubojem nováčků vyřazovací fáze mistrovství Evropy a ve Francii zatím neporažených celků. Oba výběry se dosud prezentovaly dobrou obranou, Poláci stejně jako Němci ve skupině neinkasovali ani jednou, Švýcaři pouze z penalty od Rumunska. Polsko ale zároveň nikdy na ME nedalo v zápase víc než jeden gól.

"Je to velmi kompaktní mužstvo a mají útočníka Roberta Lewandowského, který je světovou špičkou. Důkladně jsme je analyzovali a seznámili se s jejich přednostmi i slabinami," konstatoval švýcarský obránce Michael Lang.

Kanonýr Bayernu Mnichov Lewandowski se však zatím ve Francii trápí a na gól stále čeká. Na ME si od zápasu 2012 s Řeckem nepřipsal gól nebo přihrávku 523 minut. "Je to jeden z nejlepších útočníků na světě. Vůbec nevadí, že na Euru ještě neskóroval," řekl švýcarský obránce Stephan Lichtsteiner.

Švýcarsko je před duelem kompletní, Poláci budou v souboji postrádat vykartovaného Kapustku a zraněného gólmana Szczesného, kterého zastoupí Fabiaňski. "Máme z Poláků velký respekt, ale věříme, že můžeme zahrát velmi dobře," řekl kouč Švýcarska Vladimir Petkovic.

Šance na postup do čtvrtfinále podle redakce ctsport.cz: Švýcarsko 55% – Polsko 45 %

Předpokládané sestavy:

Švýcarsko: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez - Behrami, Xhaka - Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi - Seferovic.

Polsko: Fabiaňski - Cionek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Krychowiak, Jodlowiec, Grosicki - Milik, Lewandowski.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články