Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Suchý si kvůli kartě proti Španělům nezahraje. Ví, že to jeho pozici v týmu ovlivní

Tours - Kvůli vyloučení v závěrečném utkání kvalifikace v Nizozemsku nemůže Marek Suchý nastoupit v zahajovacím úvodním duelu českého týmu proti Španělsku. Přesto svou pozici bere tak, že Euro začne v pondělí i jemu. Připustil však, že jednozápasový trest může ovlivnit jeho roli na Euru. 

"Beru to taky tak, že turnaj začíná i mně. Akorát holt nemůžu hrát. Při zápase snad budu někde blízko týmu. Budou to pro mě nervy jako vždy, když to musím sledovat z tribuny nebo televize," řekl dnes novinářům Suchý.

S disciplinárním trestem se už dávno vyrovnal. "Baví mě trénovat, baví mě být tady s týmem. Škoda, že nemůžu hrát, ale koncentraci na tréninku se snažím mít stejnou. Chtěl bych hrát, ale vím to dlouho, nedá se nic dělat," konstatoval osmadvacetiletý stoper.

Je mu jasné, že jeho absence v prvním duelu mu může výrazně zkomplikovat případný návrat do sestavy. "S trenérem jsem o tom zatím nemluvil, ale snažím se soustředit na tréninky. Absence v prvním zápase návrat asi ovlivní, to jo. Nezbývá mi než makat na trénincích," prohlásil Suchý.

Poslední dva tréninky v Tours absolvoval jeho tým v dešti. "Nám to nevadí. Je to lepší než vedro. Když jde do tuhého, každý radši hraje v tomhle počasí než ve 30 stupních. Je lepší i vlhčí trávník," konstatoval Suchý.

Ve volném času hraje v Tours se spoluhráčem z Basileje brankářem Tomášem Vaclíkem na playstationu. "Také hodně volám domů, abych byl v kontaktu. A sleduju samozřejmě Euro. Těším se na zápasy Švýcarů, jsem na ně zvědavý," doplnil stoper Basileje. 

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti absolvovali lehčí dopolední trénink a těší se na Španěly
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články