Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Střelec Turků Yilmaz: Není konec, dokud neřeknete konec

Lens (Francie) - Turecká reprezentace splnila cíl, který předsevzal trenér Fatih Terim a po mizerných výsledcích s Chorvatskem a Španělskem zvítězila nad českým výběrem v důležitém souboji 2:0. Osmifinále Eura však ještě nemají jisté. Zásadní měrou se na výhře podílel gólem útočník Burak Yilmaz. "Byl to pro nás dobrý večer. Jsem rád," uvedl hráč utkání.

Burak Yilmaz v souboji s Tomášem Sivokem
zdroj: Reuters

Na mistrovství Evropy se připravoval tři měsíce. Je to pro něj první velký turnaj a za Terimovu důvěru se odvděčil gólem až ve třetím utkání Turecka v základní skupině. "Tenhle rok byl pro mě velmi složitý. Byl jsem několikrát dost vážně zraněný, takže jsem se připravoval s dvěma fyzioterapeuty v Číně a jsem rád, že jsem získal nominaci," řekl Yilamz. "Bylo to náročné, ale naštěstí se mi to povedlo. Je to pro mě dobrá odměna," uvedl na pozápasové konferenci.

Po dvou utkáních na Euru se na něj a kapitána mužstva Ardu Turana snesla vlna kritiky. "Vy se nás nikdy nezeptáte, co se děje, jestli je to pravda, nebo ne. Dostáváte informace z různých zdrojů a opravdu jsem překvapen, co píšete," promlouval k novinářům. "Arda je také překvapený. Ale my jsme tu, abychom reprezentovali naši zemi. Není to poprvé, co jsem v takovéhle situaci," dodal.

Pro třiadvacetiletého útočníka Pekingu z čínské Superligy se jedná o první velký turnaj. "Máme spoustu nezkušených hráčů. I pro mě je to poprvé. To nás myslím hodně ovlivnilo, bylo to pro nás složité. Ale tuhle komplikovanou situaci jsme zvládli," řekl v souvislosti k nepřesvědčivým výsledkům v základní skupině ME. "Vy znáte naše moto: Není konec, dokud neřeknete konec," doplnil.

Chválu si od něj vysloužil zejména Emre Mor, talentovaný záložník a nová akvizice Borussie Dortmund. "To je velmi zajímavý hráč. Když se k nám poprvé přidal, neznal jsem ho, ale pak jsem ho viděl při tréninku... Je pro nás velmi cenný. Je to náš poklad, chceme si ho v týmu nechat. Máme tyhle mladé hráče rádi. Doufám, že má před sebou skvělou budoucnost," uvedl Yilmaz.

Vysněného soupeře pro případné osmifinále nemá. "To závisí na spoustě faktorů. Musíme počkat na výsledky dalších zápasů. Pokud postoupíme, pokusíme se jít tak daleko, jak to půjde. Není to turnaj jednoho zápasu, vše souvisí se vším," uvedl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články