Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Střelec Griezmann: Chceme hrát tak, aby na nás byla Francie hrdá

Marseille - Hrdina Francie má jméno Antoine Griezmann. Penaltou a gólem přispěl k porážce Německa 2:0 a svůj tým tak poslal do nedělního finále proti Portugalsku. Zároveň byl zvolen hráčem utkání. Útočník Atlética Madrid si na pokutový kop věřil. "Jasně. Vždycky jsem chtěl dát penaltou v zápase, jako je tenhle," řekl.

Radost Antoina Griezmanna
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

"Jsme velmi šťastní. A můžeme začít snít o 10. červenci. Dnes v noci budeme slavit a pak už se začneme připravovat na finále," řekl Griezmann a chválil mohutnou podporu fanoušků. "Byli naprosto skvělí. Byla to opravdu fantastická zkušenost. Doufáme, že to samé zažijeme i ve finále," dodal na tiskové konfereci na stadionu Vélodrome.

"Je to hrozně emocí. Byly to hlavně dva důležité momenty – penalta a pak ten gól. Antoine je zkrátka něco extra. Výhrou ve finále bychom chtěli dopsat jednu kapitolu francouzského fotbalu," přidal útočník Arsenalu Olivier Giroud.

Že se postaví proti Manuelu Neuerovi na penaltu, chtěl on sám. "Opravdu velmi. A jsem rád, že jsem skóroval. U toho druhého gólu jsem měl trochu štěstí díky chybě Němců, no a využil ji," řekl Griezmann. Podle gólmana Neuera Němcům chybělo potřebné štěstí. "Namotivováni jsme jinak byli. Ale Francouzům hra s míčem vycházela lépe," uvedl.

Pětadvacetiletý hráč si nemůže vynachválit celou přípravu národního týmu, zejména pak podmínky v základním táboře Francie Clairefontaine. Domnívá se, že se to na formě jeho i spoluhráčů zásadně v pozitivním smyslu podepsalo. "Máme skvělé tréninky," řekl Griezmann.

Na celý tým je hrdý a zároveň rád, že zopakoval čtvrtfinálový úspěch nad Islandem. "A doufám, že vše dojde do dobrého konce," uvedl.

Myslí si, že výhra Francie by mohla posílit národní hrdost obecně. Zvlášť v souvislosti se strachem z teroristických útoků. "Nebojím se bezpečnostní hrozby. Chceme hrát tak, aby na nás Francie mohla být hrdá," řekl přesvědčivě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články