Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Střelec Eura Griezmann: Později na to budu pyšný, ale hlavní byl týmový úspěch

Paříž - I z druhého velkého finále této sezony odcházel francouzský útočník Antoine Griezmann v roli poraženého a znovu na druhé straně stál Cristiano Ronaldo. Nejprve na konci května neuspěl Griezmann s Atléticem Madrid v Lize mistrů a v neděli s reprezentací nestačil v Paříži na fotbalisty Portugalska v boji o titul mistra Evropy. "Prožili jsme několik krásných i smutných okamžiků. Musíme se z toho poučit," uvedl nejlepší střelec turnaje.

Didier Deschamps utěšuje Antoina Griezmanna
zdroj: Reuters autor: Charles Platiau

Francie měla většinu zápasu více ze hry a soupeř se navíc už od 25. minuty musel obejít bez hvězdného Ronalda, který střídal kvůli zranění. Domácí ale selhali střelecky a o vítězství Portugalska tak rozhodl v prodloužení střídající Éder. "Je to kruté a nádherné současně," řekl Griezmann.

"Dali jsme do toho všechno a ničeho nelitujeme," prohlásil. "Nepovedlo se nám to vybojovat jako v semifinále proti Německu. Je to škoda. Dali jsme tyčku i já jsem měl dost šancí, ale jejich brankář chytal velmi dobře. Mrzí mě to, ale věřím, že nás to posílí," dodal Griezmann.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Portugalsko - Francie

Slabou útěchou pro pětadvacetiletého útočníka bylo ocenění pro nejlepšího střelce turnaje, během nějž dal šest branek. "Možná později budu pyšný. Ale hlavní je týmový úspěch a kvůli spoluhráčům mě moc mrzí, že jsme to nedotáhli do konce. Strašně moc jsem jim chtěl pohár vyhrát. Ale nedal jsem gól a jsem zklamaný, protože jsme byli velmi blízko," uvedl.

Trenér Deschamps měl navzdory porážce pro Griezmanna jen slova chvály. "Antoine je skvělý hráč a za hodně věcí vděčíme právě jemu," řekl francouzský kouč. "Dneska nebyl tak přesný, nebo čerstvý jako v předchozích zápasech, ale nemůžu mu nic vytknout. Jsem přesvědčený, že jeho velká chvíle ještě přijde," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články