Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Srna je zpět: Posledním přáním otce bylo, abych hrál a vyhrával

St. Étienne – Poprvé od skonu svého otce vystoupil chorvatský kapitán Darijo Srna před médii. Smutnou zprávu se dozvěděl těsně po úvodním zápase s Tureckem a ihned odletěl domů, aby se zúčastnil obřadu. Na duel s Českem je zpátky a opět převezme kapitánskou pásku. Na tiskové konferenci v St. Étienne musel čelit mnohým dotazům, až sám musel pohnutým hlasem diskuzi na toto téma ukončit.

Darijo Srna s chorvatským koučem Antem Čačičem
zdroj: Reuters

"Bude to pro mě složité, jsou to pro mě těžké chvíle," přiznal Srna. "Děkuji rodině, blízkým i celému týmu. Podporují mě, všichni za mnou stojí. Dostal jsem spoustu vzkazů," dodal.

Srna odehrál v chorvatském dresu rekordních 131 utkání a umí na sebe vzít zodpovědnost. "Všichni ví, že jsem připravený. Posledním přáním mého otce bylo, abych hrál a vyhrával. Vrátil jsem se domů do malého města v Chorvatsku. Tam mi řekli, jaké bylo jeho přání, takže budou všichni rádi, až mě zítra uvidí na hřišti," popsal Srna.

S týmem v dobrém i ve zlém

Chorvatský matador spojil s národním týmem důležité okamžiky svého života. "Jsem kapitán týmu, a když jsem se ženil, hned po svatbě jsme se přidal ke svému týmu. Jsem kapitán a mám zodpovědnost. Musíme se soustředit na zápas. Teď už nechci odpovídat na otázky o mém otci," uzavřel Srna toto téma.

Kvůli odjezdu na pohřeb neviděl Srna první český zápas. "Kolegové mi říkali, že jste hráli dobře. Hrajeme proti celku, který má velmi kompaktní tým, kompaktní obranu. Tady favoriti nejsou, všechny zápasy jsou těžké," zdůraznil obránce Šachtaru Doněck.

Cíle se pro Chorvaty nemění, Srna zvláště po úvodním vítězství 1:0 cítí sílu svého týmu. "Hraju za národní tým už 15 let a myslím si, že teď jsme možná ještě lepší než generace z roku 1998. Nevím ale, jestli dokážeme úspěch zopakovat. Chceme hrát dobrý fotbal a věřím, že to zítra ukážeme," prohlásil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články