Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Souboj dvou zklamaných. Portugalsko i Rakousko si chtějí napravit nevydařený start

Paříž/Marseille - Fotbalisté Portugalska a Rakouska mají ve vzájemném utkání na mistrovství Evropy co napravovat. Zatímco Portugalci jen remizovali s Islandem 1:1, Rakousko dokonce prohrálo 0:2 s Maďarskem. Jen vítěz duelu tak bude mít v závěrečném kole výhodnou pozici. Prohru si nemůže dovolit zejména Rakousko. Pokud by zároveň Island vyhrál nad Maďarskem, bylo by Rakousko ze hry o postup. Přímý přenos s předzápasovým studiem sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 20:25.

Cristiano Ronaldo
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Rakousko přijelo na šampionát v roli neporaženého týmu v kvalifikaci a mělo být jedním z černých koní, ale proti Maďarsku selhalo. "Podle mě jsme byli lepší, ale neměli jsme štěstí. Nedali jsme šance, oni jednu ano a pak si to hlídali. Tentokrát musíme být přesnější v zakončení a nepustit soupeře do vedení," řekl klíčový hráč Rakouska David Alaba.

Portugalsko spoléhá na to, že zabere kapitán Cristiano Ronaldo. Kanonýr Realu Madrid proti Islandu zahazoval šance a spíše se jen vztekal na rozhodčí. Bylo vidět, že není ve své kůži.

"Pro naše hráče to byl těžký zápas, ale všichni víme, že umíme zahrát lépe. A nyní to předvedeme," řekl trenér Fernando Santos. "Nemá smysl brečet nad rozlitým mlékem. Ne vždy to jde podle plánu, ale stále to máme ve svých rukou. Musíme jen zlepšit pohyb v záloze a bude to dobré," dodal.

V druhém duelu skupiny F už může slavit postup Maďarsko, pokud zopakuje vítězství i proti Islandu. Přitom na ME startuje poprvé od roku 1972. "Jsme nadšení, že jsme na takovém turnaji a že jsme do něj vstoupili takhle. Proti Rakousku už jsme snad nemohli hrát lépe. Na to se budeme snažit navázat, jednou výhrou to pro nás nekončí," řekl autor jedné z branek Zoltán Stieber.

Výkon Maďarů proti Rakousku ocenil i trenér Islandu Heimir Hallgrimsson. "Maďarsko se hodně zlepšilo. Hrají hodně kompaktně a jejich obrana je skvělá. Proti Rakousku ale ukázali, že jsou i silní v útoku. Líbí se mi práce, jakou tam trenéři odvádějí. Nečeká nás nic lehkého, ale to ani Maďary," řekl Hallgrimsson.

Islanďané prohráli posledních pět zápasů s Maďarskem, tentokrát ale chtějí navázat na dobrý výkon z duelu s Portugalskem. "Naše obrana byla fantastická. Zastavili jsme portugalské individuality, což nám dodá sebevědomí. Teď víme, že výhra by nás v podstatě posunula do osmifinále. A my si pro něj jdeme," dodal Hallgrimsson.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Portugalsko - Island
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články