Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slovensko bude proti Anglii bojovat o postup do osmifinále

Lyon/Toulouse - V pondělí se na fotbalovém mistrovství Evropy rozhodne o postupujících ze skupiny B. Naději mají stále všechny čtyři týmy. Nejblíže je Anglie, kterou by se čtyřmi body mohla o postup připravit zřejmě jen vysoká prohra se Slovenskem. Svěřenci Jána Kozáka potřebují minimálně remizovat, aby měli reálnou šanci na postup alespoň ze třetího místa.  Utkání Slovensko - Anglie sledujte v přímém přenosu na ČT sport a na našem webu, předzápasové studio startuje ve 20:00. Zápas Rusko - Wales poběží od 20:45 na ČT2 a webu ctsport.cz.

Radost Martina Škrtela po výhře 2:1 nad Rusy
zdroj: Reuters autor: Christian Hartmann

Pokud Slováci nevyhrají, Walesu bude k jistotě postupu stačit i remíza s Ruskem, které naopak udrží ve hře jen výhra.

Vývoj skupiny B je zajímavý i pro české fotbalisty. Pokud totiž postoupí ze třetího místa skupiny D, utkají se v osmifinále buď s vítězem skupiny A Francií, anebo právě s nejlepším týmem "béčka".

Slovensko i Wales jsou blízko historickému úspěchu

Od rozdělení Československa je poprvé na evropském šampionátu a teď sahá i po postupu. "Nálada je dobrá. Vyhráli jsme nad Ruskem a všichni se těšíme na souboj s Anglií. Jsme na něj připraveni. Musíme bodovat, pak se nemusíme dívat na ostatní zápasy," řekl Patrik Hrošovský, který je oporou Plzně. "Sedí nám, když hrajeme na brejky. Musíme se snažit využít toho, že Anglie má hodně ofenzivní beky," dodal.

"Pro tohle jsme sem přijeli, abychom se mohli měřit s týmy, jako je Anglie. V dnešním fotbale je všechno možné a věříme, že vysněný úspěch proměníme v realitu," doplnil Dušan Švento, který po návratu z Francie posílí pražskou Slavii.

Slováci už mají za sebou jeden souboj s ostrovním týmem, a to s Walesem, kterému podlehli 1:2. To ale museli dobývat obranu soupeře, tentokráte se budou spíše bránit. Anglie chce hrát na prvenství ve skupině a bude se snažit zvítězit. 

Objeví se na trávníku od první minuty Vardy a Sturridge?

Trenér Roy Hodgson řeší dilema, koho postavit do útoku. V předchozích dvou zápasech vsázel na Harryho Kanea a Raheema Sterlinga, ale duel s Walesem rozhodli náhradníci Jamie Vardy a Daniel Sturridge. Na souboj se Sturridgem se těší slovenský stoper Martin Škrtel, který je jeho spoluhráčem v Liverpoolu.

"Rád bych si proti němu zahrál, i když je to výborný fotbalista. Anglie má výborný celý tým a musíme ji zastavit jako celek, ne jen individuality. Bude to náročné, ale jsme připraveni," uvedl Škrtel.

Radost Velšanů ze vstřelené branky
zdroj: Reuters autor: Regis Duvignau

V druhém utkání skupiny B se střetnou Rusové s Walesem. Zatímco Rusko nutně musí vyhrát, Walesu stačí i remíza, aby podobně jako Slovensko dosáhl na historický postup. Klíčem pro Rusko je ubránit Garetha Balea. Útočník Realu Madrid se postaral o dva ze tří gólu Velšanů na turnaji, oba dal z přímých kopů. Proto trenér Leonid Sluckij varuje před fauly kolem pokutového území.

"Po zápase s Anglií jsme byli zklamaní, když jsme ztratili bod, ale stále máme jeden zápas na to, abychom si prodloužili působení na turnaji," nechal se slyšet Bale.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články