Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slováci se radují, jistotu osmifinále má také Maďarsko a Severní Irsko

Paříž – Úterní utkání ve skupinách C a D posunula do osmifinále mistrovství Evropy další čtyři celky. Mezi nejlepších šestnáct se dostalo už před duelem se Španělskem Chorvatsko a také Maďarsko, které závěrečný zápas ve skupině teprve čeká. Jistotu už má i Slovensko, které stále vede tabulku celků na třetích místech, vítězství Turecka nad Českem pak potěšilo Severní Irsko, to má ze tří týmů se třemi body na kontě nejlepší skóre.

Radost Martina Škrtela po výhře 2:1 nad Rusy
zdroj: Reuters autor: Christian Hartmann

Do osmifinále už dříve postoupily Francie se Švýcarskem, Wales s Anglií, Německo s Polskem a Itálie se Španělskem. O posledních čtyřech osmifinalistech se rozhodne až ve středu. První dvě jisté dvojice pro první kolo vyřazovací části tvoří Švýcarsko s Polskem a Španělsko s Itálií.

Ve skupině E má jistotu prvního místa Itálie, Belgii stačí proti Švédsku k postupu i remíza. Irsko i Tre Kronor musí zvítězit, i nerozhodný výsledek je pošle domů. Pokud se proti favoritům neprosadí, dostane se do vyřazovacích bojů Turecko coby první celek pod čarou v tabulce týmů na třetích místech.

Zbývající tři týmy jsou stále ve hře ve skupině F, navíc pouze Rakousko už nemůže skupinu vyhrát. Maďaři už nemohou o postup přijít, bodový úspěch proti Portugalcům by jim navíc pravděpodobně zajistil první příčku. Islandu i Portugalsku stačí k jistotě osmifinále získat proti Rakousku, respektive Maďarsku bod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články