Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Škrtel: Soupeř hrál na krásu, my zvítězili. Účel světil prostředky

Lille – Kapitán slovenského týmu Martin Škrtel si spravil náladu po prohraném utkání s Walesem historickým ziskem tří bodů na mistrovství Evropy. Slovensko totiž porazilo Rusko 2:1 a podle stopera Liverpoolu ukázalo srdce i potenciál, které mu v prvním utkání chyběly.

Radost Martina Škrtela po výhře 2:1 nad Rusy
zdroj: Reuters autor: Christian Hartmann

V táboře Slovenska po úvodní prohře na šampionátu proti Walesu vládla špatná atmosféra, kterou ještě umocňovaly problémy s leteckou dopravou příbuzných. Po celé kauze některé hvězdy kritizovaly svaz. Po druhém duelu na šampionátu je ale nálada v týmu diametrálně odlišná.

Slováci zdolali Rusko, díky čemuž si připsali historicky první výhru na evropských šampionátech. Zisk tří bodů zároveň znamená, že se udrželi v boji o postup do osmifinále.

"Jsme unavení, ale šťastní. Šli jsme do zápasu s tím, že chceme vyhrát. Po zápase s Walesem zavládlo velké zklamání, neboť jsme cítili, že máme na víc. Dnes jsme si to vynahradili a naše předchozí pocity asi zažívají Rusové," popisoval Škrtel.

Je nám líto, video expirovalo.
Škrtel: Šli jsme do zápasu s tím, že musíme vyhrát, a to se podařilo

Slovensko rozhodlo duel už v první půli, kdy se nejprve po krásné akci prosadil Vladimír Weiss a druhý gól přidala největší hvězda zápasu i týmu Marek Hamšík. Rusové sice v druhé části začali tlačit a snížili, na vyrovnání ale už nedosáhli.

"V druhém poločase nás dostali pod tlak, měli jsme i štěstí, které k tomu patří. Soupeř hrál na krásu a my jsme zvítězili, účel světil prostředky," řekl liverpoolský stoper, který má hru od podlahy v krvi. V prvním zápase proti Walesu se pohyboval na hranici vyloučení, ale na hřišti se nakonec udržel a bezchybným výkonem ve druhém utkání pomohl Slovákům k triumfu.

"Při našich gólech se ukázala absolutní genialita jejich autorů. Nejprve to byl Vladimír Weiss, o Hamšíkovi už ani nehovořím. Byly to krásné momenty a pak celé mužstvo ukázalo srdce a charakter, když jsme zápas dotáhli do úspěšného konce," vyzdvihoval kapitán precizní výkon, který dal Slovensku velkou naději na postup ze skupiny.

Zdroj
ČT sport, Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články