Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sivok: U Turků hraje velkou roli ego, to je jejich slabina

Tours (Francie)  - Český národní tým čeká v úterním utkání soupeř z Turecka. Reprezentační stoper Tomáš Sivok nastupuje v turecké lize již od roku 2008, hráčům Turecka je jeho hra známá. Proto očekává, že ho Turci budou více hlídat. Sivok čeká, že Turecko si bude chtít zlepšit reputaci po prohře se Španělskem. Podle jeho slov hraje v tureckém týmu velkou roli ego, hráči jsou schopní se i rozhádat, a to Sivok považuje za jednu z největších slabin soupeře českého týmu. 

Tomáš Sivok
zdroj: ČTK/Taneček David

Podle Sivoka budou Turci v úterním zápase nabuzení. Po prohře se Španělskem se na ně ze strany fanoušků i médií snesla ostrá kritika, proto budou chtít svoji reputaci na turnaji napravit. "Na Turky se po utkání se Španělskem snesla velká kritika, že to neodehráli srdcem. Výsledek 0:3 pro ně byl hodně zdrcující. Oni z Eura určitě budou chtít odjet s nějakými body a myslím si, že to pro nás není moc dobré," vysvětlil Sivok. 

Český stoper bude v následující sezoně nastupovat už devátým rokem v turecké lize, soupeři je tedy jeho hra známá. "Asi mě budou víc hlídat. V Turecku mě znají, vědí, co je moje silná stránka, takže myslím, že pokud dostanu příležitost, tak se na mě trenér Fatih hodně připraví. Na druhou stranu si myslím, že kluci v týmu jsou nažhavení, a já doufám, že zápas s Chorvatskem je to, co nás posune dál a že zvládneme i utkání s Tureckem," řekl Sivok.

Podle slov Sivoka hrají Turci především technicky, a pokud od soupeře dostanou prostor, dokáží vytvořit kvalitní hru. Na druhou stranu mají podle Sivoka fotbalisté Turecka problém s disciplínou. "Když dostanou chuť, chytnou prvních 30 minut, dostanete první gól, tak pak hrají fantasticky. Zase naopak, pokud se jim to nepovede, tak jsou schopni se mezi sebou i rozhádat, to si myslím, že je jejich slabina," popsal reprezentační obránce.

"U Turků hraje velkou roli ego," tvrdí Sivok. Podle zkušeného českého stopera, hraje velkou roli fakt, že turecký tým je poskládaný z hráčů, kteří jsou součástí velkých klubů. "Není to jak u nás, my to máme postavené na týmu a všichni makáme. Samozřejmě i kluci, kteří nehrají. Nejsou štastní, ale tu roli přijmou. U Turků je to horší, protože to jsou hráči, kteří patří do top týmů a mají tam většinou významnou roli," popsal fungování obou týmů Sivok. 

Český tým si bude muset dát pozor na řadu kvalitních tureckých hráčů. Podle Sivoka mohou Čechům dělat potíže zejména Turan, Tosun nebo Yilmaz. Co se týče absence Tomáše Rosického v následujícím utkání Tomáš Sivok věří, že by se tým mohl ještě více semknout. "Tomáš je tu stále s námi, je to lídr, a já jsem rád, že jsem s ním mohl hrát. Chtěl bych mu za všechno moc poděkovat, " shrnul na závěr Sivok.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články