Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

Rychlíkům na Euru vládne Francouz Coman, domácí kralují i mezi střelci

Paříž - Záložník Kingsley Coman z Francie je zatím podle statistik internetových stránek UEFA nejrychlejším hráčem fotbalového mistrovství Evropy. Dvacetiletý středopolař domácího výběru dokázal vyvinout rychlost 32,8 kilometru v hodině a je o 0,5 km/h rychlejší než Belgičan Yannick Carrasco. Třetí místo drží Švéd Erik Johansson s 32,1 kilometry za hodinu.

Kingsley Coman
zdroj: Reuters autor: Yves Herman

Gólovým statistikám po čtvrtfinále vládne Francie díky nedělnímu vysokému vítězství 5:2 nad Islandem. Domácí tým vstřelil jedenáct branek, má ve svém středu zatím nejlepšího kanonýra turnaje Antoina Griezmanna se čtyři trefami a také nejčastěji - pětkrát - mířil do brankové konstrukce. Nejvíce střel ale vyslala Belgie (98), která i nejvíce mířila mezi tyče (35).

Z hráčů nejvíce pálil na branku Velšan Gareth Bale (13), který se v semifinále proti Portugalsku poměří s kolegou z Realu Madrid Cristianem Ronaldem, jenž je pro změnu nejčastější střelec turnaje mimo branku (14).

Sport
zdroj: ČT4

Z gólmanů měl nejvíce práce Islanďan Hannes Halldórsson, který si připsal 27 zákroků. V devíti případech ale nezabránil míči v cestě do sítě a překvapivý čtvrtfinalista Eura tak inkasoval vůbec nejvíce branek ze všech 24 účastníků turnaje. S 36 procenty má také nejnižší držení míče.

Naopak tempo hry nejvíce diktuje Německo, které mělo kontrolu nad míčem 63 procent času. Úřadující světoví šampioni vládnou také statistikám přihrávek, a to jak v týmech, tak mezi jednotlivci, kde kraluje Toni Kroos. Němci ve čtvrtfinále s Itálií přišli o pozici mužstva, které jako jediné na šampionátu ještě neinkasovalo.

Ve čtvrtfinále padl vysoký počet 15 gólů a oproti předchozímu průběhu turnaje poměrně výrazně stoupl průměr branek na zápas, který nyní činí 2,15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články