Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozjetá Francie se s oslabeným Německem utká o šance na titul

Paříž – Dva velcí favorité na celkový triumf Německo a Francie se setkají v předčasném finále. Zatímco domácí nastoupí v plné síle, Němci budou muset improvizovat sestavu. Trenér Löw totiž nebude mít k dispozici Hummelse, Khediru ani Goméze. Živý přenos semifinále s předzápasovým studiem sledujte od 20:00 na ČT sport nebo na našem webu.

Oba celky se spolu střetly již v listopadu minulého roku, utkání ale výrazně ovlivnily teroristické útoky, při kterých zemřelo 160 lidí. Před semifinále Eura však všichni věří, že tentokrát bude po zápase hlavním tématem fotbal. "Soustředíme se na sportovní příběh našeho zápasu. Zbytek nebude hrát roli," řekl Boateng, který bude muset ve stoperské dvojici nastoupit s novým partnerem, protože Mats Hummels nemůže hrát kvůli žlutým kartám.

Nejde o jedinou ztrátu. Trenér Joachim Löw musí najít také náhradu za zraněného útočníka Maria Gómeze a záložníka Samiho Khediru. V ohrožení byl rovněž start Bastiana Schweinsteigera, kapitán už je ale v pořádku a hrát bude. "Zranění kolena vyléčil a určitě začne," uvedl Löw.

Ve čtvrtfinále proti Itálii nastoupilo Německo netradičně s tříčlennou obranou, proti domácímu výběru však Löw nic podobného nechystá. "Itálie hraje automaticky a má hodně nacvičených kombinací. Není snadné proti nim hrát, ale jsou předvídatelní. Francie je úplně jiná. Hráči neustále mění místa, takže je mnohem těžší se na to připravit," uvedl Löw.

Francie je naopak kompletní, proti úřadujícím mistrům světa ji ale na Euru čeká první vážnější prověrka. Navíc na ně nemá nejlepší vzpomínky, protože s nimi prohrála před dvěma lety ve čtvrtfinále světového šampionátu, zatímco v letech 1982 a 1986 podlehla Německu v semifinále.

"Jsme zápas od zápasu lepší, ale Německo je prostě Německo," řekl trenér Didier Deschamps. "Jsou nejlepší v Evropě i na světě a jako jediní dokážou zápasy kontrolovat od začátku až do konce. Mají obrovskou kvalitu napříč celou sestavou, ale ani my nejsme bez šance a budeme bojovat," dodal.

Předpokládané sestavy:

Francie: Lloris - Sagna, Umtiti, Koscielny, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud

Německo: Neuer - Kimmich, Boateng, Höwedes, Hector - Kroos, Schweinsteiger - Müller, Özil, Draxler - Götze

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články