Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosický: Nevypadá to dobře, na Euru jsem dohrál

St. Étienne - Čeští fotbalisté dokázali s Chorvaty srovnat na 2:2 a vybojovat tak vytoužený bod. Podle kapitána reprezentace Tomáše Rosického český tým hnala kupředu především myšlenka na remízu, kterou Češi nutně potřebovali uhrát. Pro Rosického však utkání znamenalo zřejmě konec na Euru, v nastaveném čase si poranil zadní stehenní sval. "Zatím to bereme, že má sval natažený," uvedl týmový lékař Petr Krejčí. Sám Rosicky svůj další start na Euru vyloučil.

Tomáš Rosický
zdroj: REUTERS/Jason Cairnduff Livepic

"Byly to dva rozdílné poločasy. V prvním poločase jsme byli až ustrašení, vůbec jsme nepodrželi balon, nedali jsme si tři přihrávky po sobě. Až pak, když už jsme neměli co ztratit a hráli jsme o všechno, tak to pak byl skvělý zápas," zhodnotil český kapitán výkon reprezentace v utkání s Chorvatskem.

Tomáš Rosický: "Rval jsem to, co to šlo, a bohužel jsem za to zaplatil. Snad to stálo za to a kluci teď budou mít nádherný zápas o vše (s Tureckem). Já v něm určitě nebudu."

Pět minut před koncem přistály na hrací ploše nedaleko od Petra Čecha světlice, které měli na svědomí chorvatští fanoušci. Podle českého gólmana pomohla národnímu týmu právě pětiminutová přestávka způsobená odstraňováním stvětlic z trávníku. Rosický ale považoval za klíčové, že si Češi uvědomovali následky prohraného zápasu. "Já bych neřekl, že nám ta pauza vyloženě pomohla. My jsme věděli, že potřebujeme bod. Já jsem tam pak i vybláznil lidi a nechali jsme tam úplně všechno a ještě jsme nakonec vyrovnali," řekl Rosický.

Špílmachr české reprezentace podotkl, že český tým dělal největší chyby především v rozehrávce a doplatil na to dvěma chorvatskými brankami. "Udělali jsme obrovské chyby při inkasovaných gólech. Ale po tom vývoji zápasu máme dobrý bod. Teď budeme hrát nádherný zápas o všechno," vysvětlil Rosický. 

Kapitán českého týmu se během nastaveného času chytl za stehno a posledních pár minut zápasu doslova odchodil. Rosický prakticky vyloučil, že by do hry ještě mohl zasáhnout i v případě postupu.

"Těžko. Jak jste viděli, vzal jsem balon, šel jsem a úplně mě to porazilo. Nevypadá to vůbec dobře, na Euru jsem zřejmě dohrál. Ale jak jsem říkal, já jsem věděl, že jsme potřebovali bod, protože tři pravděpodobně nebudou stačit k postupu, takže já jsem tam nechal úplně všechno. Všechny jsem vybláznil a stálo to za to, " dodal autor gólové nahrávky na první českou branku na letošním Euru.

Lékař českého národního týmu Petr Krejčí:

"Tomáš půjde v sobotu na ultrazvuk, možná i na rezonanci. Pokud se zjistí, že se jedná o prasklinu ve svalu, tak pro něho Euro skončilo, v opačném případě uděláme všechno proto, aby pro zápas s Turky byl připraven."

Rosický má zřejmě poraněný zadní stehenní sval, o jeho zdravotním stavu rozhodne v sobotu lékař. "Když se ten zápas blížil je konci, chtěl jsem udělat neco speciálního. Asi jsem to namohl," vysvětlil český záložník. "Uvidíme zítra, ale vážně to vypadá, že jsem tu dohrál," dodal Rosický. Podle jeho slov nemá dnešní zranění nic společného s dřívějšími zdravotními problémy.   

Kapitán české reprezentace nezapomněl na české fanoušky, kteří především v druhé části utkání vytvářeli na stadionu skvělou atmosféru a hnali český tým kupředu. "Chtěl bych moc poděkovat fanouškům, vytvořili úžasnou atmosféru, " řekl na závěr Rosický.

Ve druhém utkání se Rosický na Euru zranil i před čtyřmi roky. Tehdy bez něj Češi v závěrečném zápase skupiny porazili domácí Polsko 1:0 a zajistili si postup do čtvrtfinále. Místo Rosického může trenér Vrba využít stejně jako tehdy Daniela Koláře, nabízí se také Bořek Dočkal, případně vysunutí Vladimíra Daridy. Podobné svalové zranění vyřadilo ze hry i útočníka Jana Kollera na světovém šampionátu v roce 2006 v Německu, a to dokonce hned během prvního duelu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články