Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rosický: Musíme navázat na výkon proti Španělsku, ale dopředu ukázat daleko víc

St. Étienne (Francie) - Kapitán reprezentace Tomáš Rosický si je vědom toho, že se český tým musí zlepšit v ofenzivní fázi. V pátek jej čeká po Španělsku další těžký tým - Chorvatsko - a nároďák by rád zadělal na první body na Euru. Chce k tomu dopomoct i sám pětatřicetiletý záložník. "Vždycky jsem si uvědomoval svou odpovědnost za tým, když jsem byl na hřišti. Tak tomu bude i tentokrát," uvedl.

Tomáš Rosický
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Největší sílu Chorvatska vidí Rosický v záloze a útoku. "Ale každý tým má své slabiny a bude na nás, jak je dokážeme využít. My se chceme zlepšit vůči předešlému zápasu, kde jsme nedotáhli do konce příležitosti, které jsme měli, a víc budeme chtít udělat v pátek," vzpomněl na duel se Španělskem (0:1).

Duel s Chorvaty považuje kapitán národního týmu jako klíčový. "I když vzhledem k tomu, jaký systém turnaje je a jak se změnil, tak klíčový být nemusí, ale jsou to všechno kdyby. My to bereme jako klíčový zápas, protože první jsme prohráli a potřebujeme body. Všichni se moc těšíme, bude to krásný zápas a doufám, že s dobrým výsledkem pro nás na konci," řekl Rosický.

Jeho recept? Navázat na výkon proti Španělsku. "Byla tam spousta pozitivních věcí, na kterých chceme stavět dál. Jak se kluci obětovali pro tým, to bylo úžasné, v tom chceme poračovat. Musíme ukázat mnohem víc směrem dopředu, musíme řešit mnohem lépe situace."

Dát si pozor na Modriče a Rakitiče bude podle Rosického nejdůležitější. "Oba jsou motorem chorvatského mužstva. Ale takový gól, jako dal Modrič Turecku, to se povede jen jednou za čas," řekl Rosický, o němž trenér Chorvatů Ante Čačič prohlásil, že se jedná o "českého Modriče."

Cítí se dobře, vše je v pořádku. "Budu to chtít ukázat," zdůraznil. V ME nevidí větší rozdíl než v jakémkoli jiném soutěžním zápase. "Tím, že je to Euro, je to obrovská akce, tak možná to někomu dává dojem, že je to větší. Zkušenosti z těchto akcí mám, takže pro mě je to pořád stejné," doplnil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články