Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Rooney: Máme rozdílové hráče a na víc než čtvrtfinále

Paříž - Kapitán anglických fotbalistů Wayne Rooney věří, že jeho tým může na mistrovství Evropy ve Francii ukončit 50 let dlouhé čekání na úspěch. Zejména proto, že síla výběru trenéra Roye Hodgsona je podle něj konečně srovnatelná s kontinentální špičkou. Přímý přenos osmifinálového utkání Anglie - Island sledujte v pondělí 27. června od 20:30 na ČT sport. Komentují Jaromír Bosák a Martin Hyský.

Slavící fotbalisté Anglie
zdroj: Reuters autor: Lee Smith

"Kdybychom se takhle bavili před čtyřmi lety a měli jsme hrát proti Francii, Španělsku nebo Německu, tak bychom mohli mít strach," řekl Rooney. "Ale ta propast mez námi a nimi se zmenšuje. A nejde jen o nás, ale třeba o Wales. Rozdíl už není tak velký," dodal.

"Máme v týmu několik hráčů, kteří umí kouzelné věci. Máme pět šest hráčů, kteří můžou sami rozhodnout zápas. To jsme v minulosti nemívali," přidal Rooney, který se poprvé na mistrovství Evropy představil jako osmnáctiletý v roce 2004, kdy se uvedl čtyřmi góly.

Ve Francii se zatím neprosadil ani jednou, ale není v tom sám. Anglie se ve skupině střelecky trápila a dala jen tři góly. S Ruskem remizovala 1:1, se Slovenskem hrála bez branek a Wales porazila 2:1. Do osmifinále tak postoupila z druhé pozice právě za Walesem.

Anglie tak je ve stejné straně pavouku jako obhájci titulu Španělé, mistři světa Němci a Francie. Rooneyho sebevědomí to však nesnižuje. "Postoupili jsme a chceme získat titul. Jestli se nám to povede, to teprve uvidíme. Ale nebudeme tvrdit, že úspěchem by byl postup do čtvrtfinále. Věřím, že máme na víc," dodal.

Anglie naposledy na mezinárodní scéně získala velký titul na mistrovství světa v roce 1966. Na posledních třech evropských šampionátech nepřešel ostrovní celek přes čtvrtfinále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články