Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ronaldo: Takhle jsem Figův rekord pokořit nechtěl

Paříž - Proti Rakousku překonal rekord Luise Figa a má na svém kontě nejvíce startů v portugalské reprezentaci. Jinak by ale Cristiano Ronaldo na druhý zápas ve skupině nejraději zapomněl. Neproměnil hned několik velkých šancí a s nimi i tu největší - pokutový kop. 

Zklamaný Cristiano Ronaldo
zdroj: REUTERS autor: Christian Hartmann

"Na překonání Figova rekordu mohu být hrdý. Mým cílem bylo mít nejvíce startů i gólů v reprezentaci. Ale jsem trošku smutný, protože takhle jsem ten rekord pokořit nechtěl. Toužili jsme zvítězit. Takhle jsem si to nepředstavoval," řekl Ronaldo.

Portugalský kapitán se na Euru zatím trápí. Vystřelil už dvacetkrát, což je více, než se povedlo hned devíti týmům na šampionátu včetně České republiky. Netrefil se ale ani jednou, což se nezměnilo ani po nařízeném pokutovém kopu v závěru zápasu proti Rakousku. Ronaldo nastřelil pouze tyč. 

"Měli jsme spoustu šancí a hráli dobře, ale nedokázali jsme přesně zakončit. Já sám jsem neproměnil nějaké šance, penaltu i další příležitosti. Ale to je fotbal," konstatoval jednatřicetiletý útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment v utkání Portugalsko - Rakousko: Ronaldova neproměněná penalta

Branku Ronaldo potřebuje k tomu, aby se stal prvním fotbalistou v dějinách, který skóruje na čtyřech evropských šampionátech. Tento milník uniká i Švédovi Zlatanu Ibrahimovicovi. Favorizovaní Portugalci ve skupině F po remíze 1:1 s Islandem brali znovu jen bod a pro postup do osmifinále musí ve středu porazit Maďarsko.

"Jsem si jistý, že Portugalsko se v dalším utkání ukáže v tom nejlepším světle. Když se snažíte, vždycky to dokážete. Musíme věřit a pokud vyhrajeme, postoupíme," uvedl Ronaldo. "I fanoušci Portugalska musí věřit s námi. To špatné nemůže trvat věčně a vše se snad otočí k lepšímu," dodal bývalý hráč Sportingu Lisabon a Manchesteru United. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články