Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Rakitič: Pokud budeme hrát takhle, můžeme dojít daleko

Paříž – 'Českou' skupinu D načalo vítězství Chorvatska nad Tureckem 1:0. Chorvaté tak vrátili soupeři vyřazení ve čtvrtfinále Eura 2008. Tehdy Turci postoupili po pokutových kopech, když předtím srovnali v poslední minutě prodloužení. Nyní se po parádním voleji Luka Modriče radovali svěřenci Anteho Čačiče. "Výhru musíme potvrdit," řekl záložník Ivan Rakitič. "Na velkých turnajích nikdy nezačínáme dobře," zhodnotil výkon svých svěřenců trenér Turecka Fatih Terim.

Radost fotbalistů Chorvatska
zdroj: ČTK/AP

Turci měli protivníkovi co oplácet, protože s nimi prohráli baráž o minulé ME. Ale Chorvati byli zásadně proti. Kromě trefy Modriče navíc ve druhém poločase dvakrát trefili břevno.

"Byli jsme lepším týmem. Teď si užijeme vítězství, ale náš výkon musíme zopakovat v dalších zápasech. Pokud se nám to povede, můžeme v Evropě uspět," řekl Rakitič.

"Musím být spokojený, protože je hodně důležité vyhrát úvodní utkání. Ale nemyslíme si, že jsme už postoupili," uvedl trenér Čačič. "Řekl jsem hráčům, že se víc bojím České republiky než Turecka. Na tuhle výhru musíme rychle zapomenout a soustředit se na příští zápas, ne na minulost," doplnil.

"V prvním poločase jsme hráli dobře. Měli jsme velkou šanci dát vedoucí gól, a kdyby se nám ho podařilo vstřelit, mohlo to být jiné," komentoval turecký kouč Terim hlavičku Tufana z dobré pozice přímo doprostřed branky.

"Hráli jsme proti velmi silnému soupeři. Pokud Chorvatsko postoupí ze skupiny, může na letošním Euru dojít daleko. My musíme být na této úrovni lepší a z tohoto zápasu se poučit," dodal Terim.

"Luka si zaslouží, aby se o něm mluvilo. Odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů. Vstřelil kouzelný gól, který rozhodl zápas. Když je Luka v takové formě, celý tým vypadá lépe a agresivněji," těšilo Čačiče.

"Není snadné vstřelit víc než jeden gól, ale my měli smůlu. Dvakrát jsme trefili břevno, Perišič měl další šance. I když jsme náskok nepojistili, ukázali jsme touhu vstřelit další branky," uvedl Čačič.

Je nám líto, video expirovalo.
Srna: Turkům jsme měli dát více gólů

"Jsem zklamaný, ale vezmeme si z toho ponaučení. Na této úrovni musíme hrát lépe, ale ještě máme dva zápasy a budeme bojovat až do konce," řekl turecký kouč Terim.

V dalším utkání vyzvou Chorvati v pátek v St. Étienne Českou republiku, Turci se v prosluněném Nice střetnou se Španělskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články