Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

První gól byl moje chyba, přiznal po Chorvatech Plašil, jehož potěšila obětavost týmu

St. Étienne (Francie) – Přišel na středu hřiště o míč, ten se dostal k Ivanu Perišičovi a Jaroslav Plašil už jen mohl sledovat, jak chorvatský křídelník posílá svůj tým do vedení. Český záložník po zápase momentu litoval a mrzelo ho také, že český tým soupeři daroval obě branky. Byl však rád, že reprezentanti ani za stavu 0:2 nesložili zbraně a nakonec uhráli remízu 2:2.

Jaroslav Plašil se snaží zastavit unikajícího Vedrana Čorluku
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

"Je pravda, že jsme si ty dva góly dali sami. Já u toho prvního jsem ztratil balon, pak byl hráč jeden na jednoho a vyřešil to, jak jsme to viděli. To je moje chyba," řekl Plašil po zápase.

Daleko nebyl ani při situaci, která předcházela druhému inkasovanému gólu. Stoper Roman Hubník pod tlakem nabídl míč soupeři a Plašil na něj mohl těžko dosáhnout. "Nabízel jsem se tam, pak to jeden Chorvat vypíchnul, co k tomu říct. Takové věci se stávají. Beru to na sebe," uvedl Plašil.

"Já jsem na ten balon vůbec nedosáhl, nevěděl jsem, co s tím mám dělat. Ale nejdůležitější je, že se to vše otočilo a že máme pořád šanci postoupit," doplnil.

Ocenil výkon týmu v druhé půli. "Bylo vidět, že víc chceme hrát. Je škoda, že jsme dostali ten druhý gól, ale takhle to je, fotbal je takový. Povedla se střídání, oba útočníci dali gól, takže super pro ně a super pro tým," konstatoval Plašil.

"Chorvaté si asi už mysleli, že se jim nemůže nic stát. Milan to výborně trefil po Rosově přihrávce a pak už myslím, že se docela báli," dodal Plašil ke snížení a následnému vyrovnání ze stavu 0:2.

Pochvaloval si, že český tým už poněkolikáté stejně jako v kvalifikaci dokázal zareagovat na obdržený gól. "Je tady 23 hráčů, kteří mají chuť se obětovat pro tým. Myslím, že ten závěr to dokázal, že ti hráči, kteří se dostanou na hřiště i třeba jen na málo minut, můžou být pro tým nepostradatelní," řekl.

Remíza podle něj nic moc nemění, protože český celek stejně bude muset vyhrát poslední duel skupiny s Tureckem. "Ten bod je vynikající, ale teď budeme muset vyhrát proti Turecku. Stejně bychom museli vyhrát, nic to neřeší. Komfortnější pozice to není," dodal čtyřiatřicetiletý záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Chorvatsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články