Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Program fotbalistů před Eurem: Malta, Rusko a generálka s Koreou

Praha - Čeští fotbalisté se na soustředění v Rakousku před mistrovstvím Evropy ve Francii utkají 27. května v Kufsteinu s Maltou a 1. června v Innsbrucku s Ruskem. Generálku na šampionát odehrají 5. června v Praze s Jižní Koreou.

Sport
zdroj: ČT4

"Na závěrečnou přípravu jsme podle mého názoru získali velmi zajímavé soupeře. Omezeni jsme byli samozřejmě i tím, že jsme se mohli utkat pouze s jedním týmem, který se také představí na mistrovství Evropy, tedy Ruskem," uvedl trenér reprezentace Pavel Vrba.

S Maltou se český celek naposledy utkal v kvalifikaci mistrovství světa 2014 a zvítězil 3:1 doma a 4:1 venku. S Ruskem reprezentanti hráli na úvod minulého Eura a prohráli vysoko 1:4. Naopak Jižní Koreu v přípravném utkání v srpnu 2001 v Drnovicích rozdrtili 5:0. Asijský tým je pravidelným účastníkem světových šampionátů a na domácí půdě v roce 2002 skončil čtvrtý.

"Maltu máme na začátku soustředění a ještě to bude zápas, v němž můžeme něco zkoušet a lehce improvizovat. Naopak další zápasy s Ruskem a Jižní Koreou už budou směřovat k začátku mistrovství Evropy, čemuž bude odpovídat i sestava. Tam bude příprava jednoznačně gradovat," řekl Vrba. "Na Euro tak odjedeme po dvou vyloženě těžkých zápasech, což jsme chtěli. Rusko a Jižní Korea toho jsou zárukou. Jižní Korea je určitě také hodně zajímavým soupeřem v domácí generálce pro naše fanoušky," dodal Vrba.

Nominaci na Euro oznámí 19. května, o čtyři dny později se reprezentanti sejdou v Praze na srazu před závěrečnou přípravou. Za další dva dny vyrazí na soustředění do rakouského Kranzachu, který nahradil původně plánovaný Seefeld. Do Čech se vrátí 1. června po zápase s Ruskem a na ME odletí za další týden.

Do turnaje vstoupí národní celek 13. června zápasem se Španělskem, 17. června změří síly s Chorvatskem a o další čtyři dny později ho čeká závěrečný duel základní skupiny s Tureckem.

Program přípravy fotbalové reprezentace před ME ve Francii

19. května: nominace trenéra Pavla Vrby na ME,

23. května: sraz týmu v Praze před soustředěním v Rakousku,

25. května: odlet týmu na soustředění do rakouského Kranzachu,

27. května: přípravný zápas ČR - Malta (18:00, v Kufsteinu),

1. června: přípravný zápas ČR - Rusko (18:00, v Innsbrucku),

1. června: návrat týmu ze soustředění v Rakousku do Prahy,

5. června: přípravný zápas ČR - Jižní Korea (15:10, v Praze),

8. června: odlet týmu na ME do Francie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články