Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pro Fomenka bude zápas s Polskem derniérou u ukrajinského týmu

Paříž - Pro ukrajinského trenéra Michajlo Fomenka skončí jeho angažmá na lavičce Ukrajiny už po závěrečném duelu s Polskem. Jeho tým už ztratil šance na postup a Fomenko se rozhodl rezignovat na svou funkci. Stejný osud potkal i jeho protějšek na ruské lavičce Leonida Sluckého.

Michajlo Fomenko
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Ukrajinci na Euru nejprve podlehli 0:2 úřadujícím světovým šampionům z Německa, stejně vysokou porážku pak utrpěli i s nováčkem Severním Irskem. Proti Polsku tak Fomenkovi svěřenci budou hrát jenom o čest.

"Jaký má smysl pokračovat poté, co se nesplnil úkol, který jsme si stanovili před začátkem turnaje? Necítil jsem z mužstva tu jednotu z kvalifikace," uvedl sedmašedesátiletý kouč, který vedl reprezentaci od roku 2012.

Fomenkovým nástupcem by se mohl stát současný asistent a někdejší reprezentační kapitán Andrij Ševčenko, historicky nejlepší ukrajinský střelec. "Proč ne? Ve fotbale už toho hodně zažil, má hotové zkoušky a vlastní profilicenci. Bůh mu žehnej, aby byl stejně dobrým koučem, jakým byl fotbalistou," prohlásil Fomenko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články