Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pouze žijeme, ale vykřesali jsme naději, ví Vrba

St. Étienne (Francie) - Trenér Pavel Vrba je rád, že česká reprezentace pod jeho vedením získala na mistrovství Evropy první bod za remízu 2:2 s Chorvatskem. Zasloužili se o ni Milan Škoda a Tomáš Necid, dva střídající hráči, kteří přišli pozvednout notně unylou českou hru. "Ale se zázrakem bych byl opatrný. Bod nás staví do role, kdy v posledním zápase hrajeme o postup," řekl Vrba. Češi narazí ve třetím utkání základní skupiny Eura v úterý na Turecko.

Sport
zdroj: ČT4

"Pouze žijeme," řekl Vrba na úvod tiskove konference. "Ale je pro nás důležité, že jsme dokázali vykřesat naději. Přispělo k tomu to, že všichni hráči odváděli ve druhém poločase naprosté maximum, a střídající hráči, kteří dali ty dva góly," dodal.

Byl rád, že jeho svěřenci nevzdávali zápas, který poznamenalo řádění chorvatských hooligans, kteří na hrací plochu vhodili několik světlic a dělbuchů a poprali se mezi sebou v hledišti. "Co se dělo v chorvatském sektoru mě celkem nezajímá," dodal Vrba lakonicky. Jedním dechem však dodal, že je z řádění zhruba dvou desítek Chorvatů smutný.

"Ale je to věcí UEFA, ne naše. Ať si sama rozhodne. Ale samozřejmě mám radši, když fanoušci povzbuzují, což tak bylo do 80. minuty. Bohužel se Chorvatům takové věci stávají, ale není to moje věc," rozmluvil se.

Co se podle něj dělo v prvním poločase, kdy Češi ani jednou nevystřelili na bránu? "Sám nevím. Bavíme se před zápasem o spoustě věcech. Že chceme kombinovat a jít do mezihry, ale v tom jsme nebyli vůbec vidět. O půli jsme říkal, že hrajeme na schovávanou," řekl Vrba. Trenér národního týmu si je vědom toho, že pomohlo i střídání Luka Modriče v 62. minutě.

"Ale nedívali jsme se na to, že jej vystřídají. Je pro Chorvatsko strašně důležitý, ale budu se dívat na své mužstvo. K vyrovnání nás dotlačili i diváci. Z tohoto pohledu jsme neměli dvanáctého, ale rovnou čtrnáctého hráče. Fanoušci byli úžasní a patří jim za to velký dík," byl rád Vrba.

Podobný obrat zápasu pamatuje s Lotyšskem v kvalifikaci ME (1:2) v září minulého roku. "A na klubové úrovni s Plzní s CSKA Moskva," dodal. Viktoria před třemi lety tehdy otočila utkání a zvítězila 2:1, což jim v závěrečném kole Ligy mistrů zajistilo pokračování v jarní vyřazovací fázi Evropské ligy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články