Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Polsko v čele s Lewandowským vyzve na úvod Severní Irsko

Lille/Nice - Severnímu Irsku, které se prezentuje pevnou defenzivou, právě obrana přinesla první postup na ME v historii. A hned v prvním utkání jeho obranný val prověří nejlepší útok kvalifikace v podání Polska v čele s kanonýrem Robertem Lewandowským. Ten dal 13 z 33 gólů svého týmu v kvalifikaci. Přímý přenos sledujte od 17:30 na ČT sport a našem webu.

"Chceme vyhrát první zápas, ale víme, že to nebude nic snadného. Cítím se však velmi dobře a věřím, že týmu pomohu k vítěznému vstupu," prohlásil Lewandowski. "Všechno je možné, nejen postoupit poprvé ze skupiny, ale i celý turnaj vyhrát. My si věříme, a když budeme mít štěstí, tak se to může povést. Chce to ale dobře začít," dodal útočník Bayernu Mnichov.

Jeho úkolem bude zlomit odpor severoirského výběru, který už 271 minut neinkasoval a celkem neprohrál posledních 12 zápasů. "Proti nám se hraje opravdu těžko. Jsme dobří ve hře bez míče, běháme více než jiné týmy. Víme, že nebudeme držet míč 65 procent hry, ale to nám nevadí. My máme své zbraně," řekl trenér Michael O'Neill, který má v týmu 13 hráčů z nižších anglických soutěží či jednoho z Austrálie.

"Je skvělé tu být, ale chtěli bychom tu také zanechat nějakou stopu a neodjíždět se třemi porážkami. Je to pro nás nová zkušenost, ale uděláme vše pro to, abychom postoupili," dodal O'Neill. Duel Polska se Severním Irskem začne v neděli v 18:00 na stadionu v Nice. O tři hodiny později v Lille změří síly Němci s Ukrajinou.

Předpokládané sestavy:

Polsko: Szczesny - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Błaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Kapustka - Milik, Lewandowski

Severní Irsko: McGovern - Cathcart, Evans, McAuley - Baird, McNair, Ferguson - Norwood, Davis - Lafferty, Ward

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články