Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Policie v Lille znovu zakročila proti anglickým fanouškům

Lille - Francouzská policie musela na ME opět použít proti anglickým fanouškům slzný plyn. Tímto způsobem rozháněla hooligans v Lille, které leží nedaleko Lens, v němž se bude hrát utkání Anglie s Walesem. Jde o další v řadě potyček fotbalových rowdies v dějišti šampionátu - ruský tým je dokonce po akcích svých fanoušků podmínečně vyloučen z turnaje.

Zásah policie v Lille
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Spingler

Nepokoje vypukly poblíž nádraží v Lille, kde fandové poničili jedno ze zaparkovaných aut. Následně vybuchla pyrotechnika, což způsobilo paniku. Podle agentury AFP si střet opilých fandů s policií vyžádal minimálně jedno vážné zranění.

Policie musí být obezřetná kvůli tomu, že se v Lille hrál duel Ruska se Slovenskem, které zvítězilo 2:1. A právě angličtí a ruští příznivci měli konflikt při minulém vzájemném duelu v Marseille. Tehdy přímo na stadionu Rusové zaútočili na anglický sektor.

Právě v Marseille musela policie dvakrát rozhánět anglické fanoušky slzným plynem poté, co řádili v přístavu. Nejprve se ve čtvrtek poprali s místními a v pátek s ruskými fandy. Jeden muž byl vážně zraněn. Pět Britů poslal francouzský soud do vězení na jeden až tři měsíce.

Kritika se přitom svezla hlavně na Rusy, kteří se měli na násilí podílet nejvíce. UEFA se dokonce rozhodla k nevídanému kroku, když ruské mužstvo podmínečně vyloučila ze šampionátu - v případě pokračování excesů by na Euru Rusové skončili. Během utkání se Slovenskem v každém případě k žádnému násilí na stadionu v Lille nedošlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Potyčky ruských a anglických rowdies se přesunuly do Lille
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články