Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Policie v Lille v nočních hodinách opět zasahovala proti anglickým rowdies

Lille (Francie) - K dalším střetům došlo po utkáních ME. Do ulic Lille, které je vzdálené jen několik desítek kilometrů od Lens, v němž sehraje jejich tým další skupinové utkání, vyrazili angličtí příznivci. Po střetech s policií bylo 36 z nich zadrženo, šestnáct osob pak skončilo v nemocnici.

Angličtí fanoušci v Lille
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Vojinovic

Policisté proti davu asi dvou set anglických útočníků použili slzný plyn. Několik Britů se střetlo i s francouzskými fanoušky, kteří tou dobou opouštěli fanzónu, kde na velkoplošných obrazovkách sledovali zápas francouzského týmu s Albánií.

Angličtí fanoušci přijeli do Lille při příležitosti utkání svého týmu s Walesem, který je na pořadu dnes. Policistům, posíleným o oddíly četnictva, se podařilo skupiny opilých a hlučných Angličanů rozptýlit. Už v odpoledních hodinách přitom docházelo ke střetům, které musela řešit policie. Jde tak o další v řadě potyček, jichž se zúčastnili fanoušci Albionu. 

Kritika za chování fanoušků na šampionátu se zatím svezla hlavně na Rusy, kteří se měli na násilí podílet nejvíce. UEFA se dokonce rozhodla k nevídanému kroku, když ruské mužstvo podmínečně vyloučila ze šampionátu - v případě pokračování excesů by na Euru Rusové skončili. Během utkání se Slovenskem v každém případě k žádnému násilí na stadionu v Lille nedošlo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články