Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plašil: Už jsem si zvyknul ve Francii, ale lepší bylo hrát španělskou ligu

Tours – Jaroslav Plašil je jedním z nejzkušenějších hráčů v kádru současné české reprezentace a spolu s Danielem Pudilem je také jediným, který si zahrál ligovou soutěž ve Španělsku, a čelil tak největším hvězdám našeho nejbližšího soupeře na Euru. Jaroslava Plašila si do "Studia Tours" pozvali Pavel Čapek a Zdeněk Grygera a našeho reprezentanta řádně vyzpovídali.

Jaroslav Plašil
zdroj: ČTK autor: Taneček David

V čem je hlavní síla českého mužstva?

Hlavní silou je týmový duch. Máme zkušené kluky jako je Rosický a Petr Čech, kteří hrají v těch nejlepších klubech v Evropě. Hráče tady máme dobré a někteří si určitě řeknou o zahraniční angažmá.

Je o vás známo, že můžete hrát prakticky na kterémkoliv postu v záloze, který je ale váš nejoblíbenější?

Ve 34 letech už si asi nebudu vybírat. Celou kariéru se to se mnou táhlo, že kde bylo potřeba, tam jsem hrál. Ale nejlépe se mi hraje pod útočníkem.

Před pěti lety jste dal Španělsku v Granadě gól, takže na něj máte příjemné vzpomínky. Znamená to, že si na něj věříte a máte na něj nějaký recept?

No hezké vzpomínky… To se moc říct nedá, protože jsme prohráli 1:2. Ale tým už v roce 2011 měli výborný. My jsme tam většinu zápasu hráli bez balónu, takže určitě to nebylo ideální, i když jsme se dostali do vedení. Ale pak to na nás spustili a těžko se to bránilo.

Vy jste hrál ve Španělsku v Osasuně Pamplona, vyhovuje vám španělský styl fotbalu?

Vzpomínám na to moc dobře. Vždycky jsem si chtěl zahrát ve Španělsku a to se mi podařilo. Hrát proti Barceloně, Realu a Atlétiku, to byla pro nás v Osasuně taková Champions league. To byly moc super zápasy a moc jsem si to užil. Španělská liga je podle mě ta nejlepší, ve které jsem hrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Plašil: Hráče tady na Euru máme dobré

Vrátil byste rád do španělské ligy?

Tak já už jsem si zvyknul tady ve Francii, takže mi to ani nevadí. Ale je lepší hrát španělskou ligu, kde se hraje víc technický fotbal.

Ve španělské lize jste potkával všechny současné opory španělské reprezentace, myslíte si, že to pro vás může být nějaká výhoda, že je máte víc přečtené než většina vašich současných spoluhráčů?

Já si myslím, že ne. Je pravda, že jsem proti nim hrál, ale to ostatní kluci taky. Třeba kluci z Plzně hráli proti Barceloně a Atlétiku a vidíme je každý týden v televizi. Já si myslím, že není co dál říkat o takovýchto hráčích.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články