Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pepe po triumfu: Na hřišti jsme byli všichni trenéry

Paříž – Hýřil úsměvy a když se na tiskové konferenci střídal s Renato Sanchesem, který získal cenu pro mladou naději letošního mistrovství Evropy, spustil vítězný pokřik. Obránce Realu Madrid věnoval titul z Eura spoluhráči Ronaldovi, portugalskému lidu a migrantům. "Vyhrát tento turnaj bylo důležité právě pro to," řekl hráč, který je znám mimo jiné svými extrémními "simulovacími metodami".

Portugalci slaví titul mistrů Evropy
zdroj: Reuters

Za důležitý milník zápasu označil ztrátu kapitána Cristiana Ronalda už po 24 minutách finále. "Ano, ztratili jsme našeho muže číslo 1. Moc jsme do něj vkládali a důvěřovali mu. On je přece hráč, který dokáže dát gól v každé minutě. Ale museli jsme se s tím vyrovnat," uvedl. "Hráli jsme krásnou hru, bylo to pro nás nejlepší utkání na turnaji," prohlásil třiatřicetiletý kontroverzní fotbalista.

Tým začal burcovat a řekl, že titul z mistrovství Evropy musí Portugalci vyhrát právě pro Ronalda. "Od té doby jsme bojovali hlavně za něj," řekl Pepe, podle něhož se povedla zejména střídání trenéra Fernanda Santose. "Náhradníci šli do hry v pravou chvíli," uvedl.

Ronalda vystřídal Quaresma, Santos pak nasadil Moutinha za Silvu a nakonec Sanchese nahradil Éder, který vystřelil Portugalsku vítězství gólem ze 109. minuty.

"Ten gól nás stál velkou spoustu práce. A i když jsme skórovali, museli jsme jít dál a pracovat na dalších šancích, abychom nejeli domů s prázdnou," řekl Pepe. "Hráli jsme, jak nejlépe jsme uměli. Reprezentujeme přece portugalský lid," dodal s vážností.

Fanouškům děkoval za skvělou podporu, stejně vysmekl poklonu i hráčům. "Byl to pro nás úžasný večer. Máme velmi dobré mladé fotbalisty, naše federace na tom dost tvrdě pracuje. A pro Portugalsko je tohle samozřejmě velmi dobrý moment," uvedl. Pochválil i Francii. "Máme k jejím hráčům velký respekt," řekl Pepe.

Portugalci s pohárem
zdroj: Reuters

Ronaldo se na hřiště vrátil ve druhém poločase a v prodloužení pak burcoval tým pomalu víc než trenér Santos. "Na hřišti jsme trenéři byli všichni. Taktika je důležitá součást hry. Starší hráči se jen snažili pomoci těm mladším, méně zkušeným," uvedl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články