Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pellé: Nepovedená penalta? Rukou jsem Neuerovi ukazoval, že kopnu oblouček

Paříž - Italský útočník Graziano Pellé se omluvil fanouškům Itálie po neproměněné penaltě v rozstřelu čtvrtfinálového utkání na mistrovství Evropy proti Německu. Třicetiletý střelec z anglického Southamptonu musel vysvětlovat své záměry při penaltové exekuci, která se mu nevydařila, a Manuela Neuera tak nepřekonal ani po snahách o rozhození německého brankáře.

Graziano Pellè
zdroj: Reuters autor: Christian Hartmann

"Jsem zklamaný a chci se omluvit celé Itálii," řekl po utkání Pellé, který mohl poslat výběr trenéra Antonia Conteho do vedení 3:1. "Kdybych dal gól, mohl jsem být slavný. Místo toho jsem jako nikdo přijel a také jako nikdo odjedu," dodal hráč Southamptonu.

Pellé se před penaltou pokoušel gesty rozhodit německého brankáře, italský útočník však odmítl, že by tím naopak vyvedl z koncentrace sám sebe. "Všem se omlouvám, ale ať mi nikdo neříká, že jsem Neuera provokoval. Myslím, že si toho ani nevšiml," uvedl.

"Rukou jsem mu ukazoval, že kopnu oblouček. Hodně se předtím na čáře hýbal a já jsem chtěl, aby zůstal uprostřed," přidal Pellé, který byl jedním ze sedmi neúspěšných exekutorů. O postupu Německa nakonec rozhodl až osmnáctý střelec a oba celky tak vyrovnaly rekord Eura, který od roku 1980 patřil Československu a Itálii.

Pocitu zklamání plnému slz se neubránil Gianluigi Buffon. "Udělali jsme vše, co bylo v našich silách, a skoro to stačilo. Znamená to, že pokud jsme tým s hodnotami, organizací, taktikou, tak nic není nemožné," byl přesvědčen italský brankář. "Máme důvod k pláči. Odevzdali jsme hodně a byli tak blízko. Je šílené, že Němci nedali tři penalty a přesto to nestačilo. Tato porážka je pro nás nesmírně těžká. Ale půjdeme dál jako Itálie, teď se nemůžeme zastavit," dodal Buffon.

Se zadržováním slz bojoval také Leonardo Bonucci, další nešťastník penaltového rozstřelu. V zápase přitom penaltový kop proměnil. "Je to velké zklamání. Dali jsme do toho vše, naneštěstí jsme přesto prohráli, což bolí, navíc, když to znamená vyřazení z turnaje. Později najdeme pozitiva, ale nyní je to těžké. Doufáme, že fanoušci v Itálii jsou na nás pyšní poté, co jsme do toho dali všechno a málem dosáhli na zázrak," uzavřel Bonucci.

Zdroj
ČTK, Gazetta dello Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články