Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Od rána do noci. Česká televize odvysílá všechny zápasy Eura 2016

Česká televize nabídne svým divákům všechny zápasy nadcházejícího fotbalového mistrovství Evropy v přímém přenosu. Padesát z jedenapadesáti duelů odvysílá živě kanál, všechny pak diváci mohou vidět na webu ctsport.cz, mefotbal.cz či v mobilních aplikacích.

Stadion v Nice bude jedním z deseti dějišť fotbalového ME 2016
zdroj: Reuters autor: Eric Gaillard

"Divákům tradičně nabídneme kompletní program šampionátu. Máme připravena dvě studia, ve Francii i v Praze, a navíc další desítky hodin doplňkového programu čítajícího třeba přímý přenos zahajovacího koncertu Davida Guetty, přímý přenos z otevřeného tréninku české fotbalové reprezentace nebo dokumenty nahlížející do dějiště šampionátu i historie národního mužstva," přibližuje program České televize, do kterého se zapojí nejen její sportovní stanice, ale i ČT 2 a ČT art, výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

ČT sport odvysílá pětačtyřicet z celkových jedenapadesáti utkání, 5 zápasů odvysílá program ČT 2 a jeden, mezi Rumunskem a Albánií, uvidí diváci ze záznamu. Všechny zápasy v přímém přenosu nabídne web České televize. Na stránkách ctsport.cz a mefotbal.cz fanoušci navíc již v průběhu hrací doby budou moct přehrát vybrané momenty daného utkání. Stejně jako k letošnímu mistrovství světa v hokeji, bude i při mistrovství Evropy ve fotbale fungovat webový speciál s přehlednými statistikami, programem zápasů i aktuálními informacemi.

Česká televize také připravila pro diváky dvě studia, ze kterých jim nabídne doprovodný program. "Do studií v Praze budou chodit hosté, mezi nimiž se objeví bývalí fotbalisté, kteří v minulosti na evropských šampionátech hráli. Pozvali jsme například Zdeňka Nehodu, Tomáše Ujfalušiho, Vladimíra Šmicera, Pavla Kuku, Radoslava Látala a Jozefa Chovance. A chybět nebude ani naše osvědčená sestava stálých expertů, kterými jsou Luděk Zelenka, Pavel Karoch, Erich Brabec a Petr Švancara," avizuje moderátor pražského studia David Kozohorský.  

Kromě atraktivních hostů nabídnou pražské i francouzské studio umístěné v Tours rozbory utkání, rozhovory s trenéry a hráči i pohled do zákulisí celého šampionátu. "Poprvé v historii budeme až čtyřikrát denně živě vysílat z místa pobytu české reprezentace z Tours. Každodenní vysílání bude v průběhu mistrovství začínat v šest hodin ráno reprízou zápasu z předešlého hracího dne a končit vždy až před půlnocí," prozradil průvodce francouzským studiem a vedoucí fotbalového vysílání ČT Pavel Čapek, jehož ve studiu doplní majitel bronzu z ME 2004 Zdeněk Grygera. Jako komentátoři zápasů se ve Francii představí Jaromír Bosák a Vlastimil Vlášek, v roli spolukomentátorů pak Pavel Karoch, Luděk Zelenka a Martin Hyský.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6 k přípravám fotbalového Eura. Hostem byl Vlastimil Vlášek

Vysílání k Euru 2016 startuje na programu ČT sport již před zahájením Eura, a to sérií čtyř besed Pavla Čapka s fotbalisty, jež v minulosti na šampionátech vybojovali cenné kovy, a také připomenutím slavných zápasů české, potažmo československé reprezentace z let 1976 a 1996.

Sportovní program odvysílá ve středu 8. června přímým přenosem také trénink české fotbalové reprezentace z Tours. Hostem ve studiu Pavla Čapka bude trenér Pavel Vrba. Fotbalu se ale nebude věnovat jen ČT sport, Dvojka vezme diváky do zákulisí francouzských fotbalových stadionů a také na výpravu do historie národní reprezentace. A program ČT art je zavede pod Eiffelovu věž, kde v předvečer mistrovství zahájí šampionát koncertem David Guetta.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články