Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

O góly českých fotbalistů proti Chorvatům se "postaral" pokoj 156

Tours (Francie) - O oba góly fotbalové reprezentace při páteční remíze 2:2 s Chorvatskem v druhém zápase na evropském šampionátu ve Francii se "postaral" pokoj číslo 156. Střelci českého celku útočníci Milan Škoda a Tomáš Necid totiž během srazů národního týmu bydlí spolu.

Tomáš Necid a Milan Škoda
zdroj: ČTK/Taneček David

"Občas nám to taky dneska někdo připomněl a pak i trenér Brückner říkal, že jsme asi jediná dvojice, co jsme spolu na pokoji, že dali takhle oba gól v jednom zápase," řekl s úsměvem Škoda.

"Poprvé jsme se s 'Neckou' potkali ve Slavii a od té doby, co jsem šel do reprezentace, tak jsem spolu pokaždé byli na pokoji. Rozumíme si super. Jsme spolu v kontaktu i mimo reprezentační srazy, píšeme si, gratulujeme si ke gólům a podobně," doplnil třicetiletý hráč.

Dvojici útočníků se den po zápase dařilo i ve stolním tenise na hotelu. "Přišli jsme tam a dvakrát jsme vyhráli. Pak nás nakonec jedna dvojice porazila. Myslím, že to byl 'Lafi' s Gebrem," řekl s úsměvem Škoda. Po pátečním utkání a návratu týmu do Tours, kde má během Eura základnu, nemohl usnout.

"Myslím, že jsme přijeli na hotel kolem jedné. Nějak jsme si s 'Neckou' potom o zápase ještě chvíli povídali. Spát jsem šel asi ve dvě a usnul až před čtvrtou. Nikdy nemůžu moc usnout po zápase, honí se mi hlavou," prohlásil Škoda. 

Na svou trefu se několikrát díval ze záznamu. "Euro je momentálně asi nejvíc, ale i ty dva góly s Kazachstánem byly důležité. Tam jsem dal druhý vítězný, takže jsem si to užil hodně. Včera jsem jen snížil, tak jsem si to moc neužil mezi fanoušky. A hned jsem běžel na půlku, abychom rychle rozehráli," srovnával "žolík" národního týmu. V reprezentaci dal v deseti duelech čtyři góly, přitom sedmkrát nastoupil až jako střídající hráč.

Radost českých fotbalistů
zdroj: REUTERS/Jason Cairnduff Livepic

Na podzim po příchodu na trávník zajistil obrat a důležitou kvalifikační výhru 2:1 nad Kazachstánem. "Neviděl bych se jako spasitel. Jsem rád, že jsem ty góly dal a pomohl týmu. Že budu mít čtyři góly za reprezentaci, to by mě před dvěma lety nenapadlo," uvedl Škoda, jemuž gratuloval mimo jiné i menšinový vlastník Slavie Jiří Šimáně.

S Necidem zřejmě svede Škoda pomyslný souboj o to, kdo nastoupí v úterním posledním utkání skupiny s Tureckem v základní sestavě. "Samozřejmě ten gól mi trochu pomohl, že třeba můžu na delší časový úsek. Jestli od začátku, nebo ne, to je samozřejmě na trenérovi. Uvidíme, co vymyslí," řekl Škoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články