Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Novým trenérem Nizozemců je Blind, nahradí Hiddinka

Amsterdam - Nástupcem Guuse Hiddinka v trenérském křesle nizozemské reprezentace se stal Danny Blind. Dosavadní asistent osmašedesátiletého kouče povede Oranjes do zbytku kvalifikace mistrovství Evropy 2016. Nizozemští fotbalisté jsou zatím ve skupině na třetím místě tři body za druhým českým výběrem. Zbývají mu odehrát čtyři utkání, mezi nimi i duel s Čechy v Amsterdamu v závěrečném kole kvalifikace.

Danny Blind
zdroj: imago sportfotodienst

Hiddink opustil post hlavního trenéra po necelém roce. Osmašedesátiletý kouč vedl mužstvo od loňského srpna, ale v dosavadních bojích o Euro 2016 se jeho svěřencům příliš nedařilo. Bronzovým medailistům z loňského MS patří po šesti zápasech ve skupině až barážová třetí příčka se ztrátou tří bodů na Česko a pěti na vedoucí Island.

Vedení svazu se rozhodlo ukončit s Hiddinkem, který v minulosti vedl i Real Madrid, Chelsea, Koreu nebo Rusko, spolupráci k 1. červenci. Třiapadesátiletý bývalý reprezentační obránce Blind měl jeho pozici původně zaujmout až po mistrovství Evropy.

Blind byl u nizozemského výběru už asistentem Hiddinkova předchůdce Louise van Gaala, v minulosti vedl také Ajax Amsterdam. S federací podepsal smlouvu do srpna 2018. "Mým jediným cílem je postup na mistrovství Evropy, nazpět ani dál nehledím. Hráče i nás v realizačním týmu čeká tvrdá práce," uvedl Blind po jmenování.

Nizozemci s Blindem na lavičce nastoupí proti výběru Pavla Vrby v říjnu doma. V loňském utkání v Praze podlehli 1:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články