Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nizozemci chtějí odčinit český neúspěch, Slováci vyzvou Španělsko

Praha - Nizozemští fotbalisté si budou chtít napravit reputaci po úvodním zpackaném utkání na české půdě. V Amsterodamu vyzvou Kazachstán, nyní již s největší hvězdou, Arjenem Robbenem. V úvodním třídenním kole reprezentačních utkání ještě ve čtvrtek Slovensko zaútočí na obhájce evropské trofeje Španělsko.

Utkání Česká republika - Nizozemsko
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Nizozemsku před měsícem v Praze chyběla největší hvězda Arjen Robben, teď už je ale záložník Bayernu Mnichov připraven nastoupit. "Mám radost, že jsem zpátky, protože musíme pár věcí napravit," citovala třicetiletého fotbalistu agentura Reuters. Robben hrál za Nizozemsko naposledy na mistrovství světa, kde výrazně přispěl ke třetímu místu.

V úvodu kvalifikace byl však zraněný a zápas s Českou republikou sledoval doma u televize. "Seděl jsem na gauči a z gólu v poslední minutě jsem byl dost kyselý. Nechápal jsem, jak jsme mohli tak trapný gól dostat. Nadával jsem tak hlasitě, že mě manželka musela okřiknout, protože děti už spaly," prohlásil.

Nizozemsko proti Kazachstánu, který v pondělí přivítá v Astaně český tým, nastoupí sice úplně poprvé, pro trenéra Hiddinka však nejde o neznámého soupeře. Během působení u reprezentace Turecka proti němu hrál dvakrát a obě utkání vyhrál (doma 2:1, venku 3:0).

Naopak obránce Gregory van der Wiel přiznal, že o soupeři toho moc neví. "Znám jenom Borata, vím, že on byl z Kazachstánu. Ale myslím, že v pátek vyhrajeme 4:0," prohlásil. Kdyby se to Oranjes podařilo, prodloužili by si domácí neporazitelnost na 35 soutěžních zápasů. Naposledy před vlastními fanoušky neuspěli před 14 lety.

V pátek se v "české" skupině A hraje také duel Lotyšska s Islandem, který kvalifikaci zahájil nečekanou domácí výhrou nad Tureckem. Ve skupině C proti sobě ve čtvrtek nastoupí v Žilině Slovensko a úřadující mistři Evropy Španělé. Domácí před velkým zápasem trápí především zdravotní stav jejich největší hvězda záložníka Marka Hamšíka z Neapole, který bere antibiotika a cítí se oslabený.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články