Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Německo s Polskem svedou souboj o první místo ve skupině i o postup

Paříž – V přímém souboji o postup do osmifinále se utká Německo proti Polsku, jelikož oba týmy v úvodních zápasech zvítězily. Vítěz vzájemného duelu bude mít jistotu postupu, a tak může v závěrečném kole skupin pošetřit síly. Přímý přenos utkání sledujte od 20:25 na ČT sport a našem webu.

Robert Lewandowski a Kamil Glik v dresu Polska
zdroj: Reuters autor: Eric Gaillard

Pro Německo a Polsko je vzájemný zápas tradičně prestižní. Německý reprezentant Lukas Podolski má polský původ, polský kanonýr Robert Lewandowski je hvězdou Bayernu Mnichov a Jakub Blaszczykowski patří mezi opory Dortmundu.

"Polsko je velmi silný protivník, především v protiútocích. Nesmíme je nechat hrát jeden na jednoho. A samozřejmě všichni známe Roberta," řekl Lewandowského spoluhráč z Bayernu Thomas Müller. "Proti Polsku to bude úplně jiný zápas než s Ukrajinou. Mnohem více prověří naši defenzivu," uvedl Mario Götze.

"Je pravda, že se dobře známe. Ale mám pro ně připravené překvapení. Nebudu pro ně mít slitování a udělám vše pro výhru Polska," řekl Lewandowski, který byl s třinácti góly nejlepším střelcem kvalifikace.

Předpokládané sestavy:

Německo: Neuer - Höwedes, Boateng, Mustafi, Hector - Kroos, Khedira - Müller, Özil, Draxler - Götze.

Polsko: Szczesny - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Krychowiak, Maczynski - Blaszczykowski, Milik, Kapustka - Lewandowski. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články