Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Německo bojuje o první místo, "Norn Iron" ale cítí šanci na postup

Paříž - Úřadující světoví šampioni Němci zatím na mistrovství Evropy ve Francii nepotvrzují pozici jednoho z adeptů na zlato. Na úvod sice Nationalelf porazila Ukrajinu 2:0, ale ve druhém zápase jen remizovala 0:0 s Polskem. Pokud chtějí svěřenci Joachima Löwa postoupit z prvního místa skupiny, potřebují nutně porazit Severní Irsko. "Norn Iron" ovšem půjdou do zápasu povzbuzení výhrou nad Ukrajinou a také s vědomím, že nerozhodný výsledek by jim prakticky zajistil postup do osmifinále. Přímý přenos sledujte od 17:00 na ČT sport a našem webu.

Radost německých fotbalistů
zdroj: Reuters

Tým trenéra Jochima Löwa je kritizován hlavně za ofenzivu. "Novináři s námi nejsou nikdy spokojeni. Jen když jsme na mistrovství světa porazili 7:1 Brazílii, ale to nebylo těžké chválit," řekl německý záložník Thomas Müller.

"Musíme zůstat klidní, jinak se zblázníme. Samozřejmě bychom si chtěli vytvářet víc šancí a pracujeme na tom. Proti Severnímu Irsku jsme favorité, ale já bych bral i těsné vítězství," dodal fotbalista Bayernu Mnichov, který si v sedmi utkáních na ME ještě nepřipsal gól ani asistenci.

Severní Irové dosáhli proti Ukrajině (2:0) premiérové výhry na Euru, a pokud by porazili i Němce, postoupí minimálně z druhého místa. "Nemáme absolutně co ztratit a nejsme pod tlakem. Němci jsou mistři světa, úžasný výběr se špičkovými jmény. Ale my jsme silní jako tým, držíme spolu a na hřišti necháme všechno. Kdo ví, co se stane," řekl obránce Gareth McAuley.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo - Polsko
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články