Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Němci takhle penalty nekopou, rýpl si Hummels

Paříž - Fotbalisté Německa byli ve všech 21 pokusech z penaltových rozstřelů od roku 1982 stoprocentní až do čtvrtfinálového utkání na letošním Euru, když proti Itálii neproměnili hned tři penalty. Nakonec je to ale nemuselo mrzet, souboj nervů a tím i postup do semifinále slavil německý Die Mannschaft. Přesto nebyl Mats Hummels spokojený.

Mats Hummels
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

"Němci takhle penalty nekopou," řekl Hummels po utkání. "Nebudete tomu věřit, ale penalty jsme před zápasem trénovali," dodal sedmadvacetiletý stoper, který v šesté sérii svůj pokus proměnil. Před ním nedali Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil a Thomas Müller, jenž ukončil letitou sérii, trvající 34 let.

Německo, které po 90 minutách a prodloužení hrálo s Itálií 1:1, nakonec o postupu rozhodlo v deváté sérii, čímž vyrovnalo rekord šampionátu. "Já jsem byl každopádně rád, že jsme se na rozstřel připravovali, protože co mi vyšlo v tréninku, se mi povedlo i v zápase," dodal Hummels.

Týmu tak pomohl k postupu do semifinále, do kterého ale nezasáhne. "Kvůli žlutým kartám budu stát poprvé v kariéře. Mrzí mě to i kvůli tomu, protože si myslím, že první mi rozhodčí dávat nemusel," uvedl Hummels. "Zmeškat semifinále Eura je škoda. Možná ještě bude šance si to vynahradit, ale to by bylo nejdřív v neděli," připomněl termín finále.

Penaltový rozstřel rozhodl Jonas Hector poté, co Matteo Darmian svůj kop neproměnil. "Dříve nebo později musí někdo na penaltu jít. Naštěstí jsme postoupili do dalšího kola. Bylo to velmi náročné. Samozřejmě jsme měli také štěstí," dodal k penaltovému rozstřelu Hector.

"Mladíci jako Jonas Hector a Joshua Kimmich byli skvělí a vedli si dobře. Jonas je klidný, pohodový typ, měl jsem z něho dobrý pocit," uvedl k rozhodující penaltě a také předvedené hře mladších hráčů trenér německé reprezentace Joachim Löw.

Smolařem byl kromě penaltových nešťastníků také Sami Khedira, který si poranil stehenní sval a podle vyšetření pro něj Euro skončilo. "To, čeho jsme dosáhli, je senzační. Naše cesta ale ještě není u konce. Proti Francii či Islandu jsem velmi optimistický," je přesvědčen Khedira s výhledem na duel posledních čtvrtfinalistů, z něhož vzejde soupeř Německa pro semifinálový souboj.

Zdroj
ČTK, sueddeutsche.de

Hlavní zprávy

Nejčtenější články