Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Němci se poprvé od listopadových útoků vrátí na Stade de France

Paříž - Němečtí fotbalisté na stadion Stade de France nemají kladné vzpomínky. Loni v listopadu se během jejich utkání s domácí Francií před branami stadionu odpálili atentátníci a připravili o život tři lidi. Hráči poté strávili v šatnách celou noc. Nyní se na Stade de France vrací, aby sehráli duel s Polskem. Podle vlastních slov se na listopadové události snaží nemyslet.

Německý tým
zdroj: ČTK/DPA autor: Arne Dedert

"Samozřejmě nám to vrací vzpomínky a mysleli jsme na to, ale už to pro nás není téma. Nikdo z nás se necítí v ohrožení. Naše koncentrace patří jen samotnému utkání," řekl německý kouč Joachim Löw. Stejně k utkání přistupují i samotní hráči, kteří listopadový útok zažili.

"Samozřejmě strávit noc v šatně, když nevíte, co se děje venku, není příjemná vzpomínka. Ale tehdy nás to i stmelilo. Teď tu jsme proto, abychom dělali svou práci. Nikdo z nás už to neřeší a jdeme si pro vítězství a postup," uvedl obránce Shkodran Mustafi. "Nebyl to příjemný zážitek, ale ani tehdy jsme se necítili v ohrožení. Spíše jsme byli myšlenkami u obětí. A ani teď necítíme nějaké nebezpečí," dodal záložník Sami Khedira.

Při listopadových útocích na Paříž teroristé zabili 130 lidí a stovky dalších zranili. Z toho tři při třech výbuších před stadionem, kde se atentátníci odpálili poté, co se nedostali přímo na stadion. Utkání se tehdy sice dohrálo, ale fanoušci i hráči pak museli zůstat několik hodin na stadionu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články