Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Největší dilema? V útoku, říká Vrba, který na Euro zvažuje 35 hráčů

Praha - Už jen dva týdny a bude jasno o tom, koho vezme reprezentační trenér Pavel Vrba na soustředění před mistrovstvím Evropy. Kouč národního týmu zvažuje 35 jmen a největší dilema má na postu útočníků. V kontaktu je pravidelně i s kapitánem Tomášem Rosickým, který by se v posledních dvou utkáních sezony mohl objevit i v sestavě Arsenalu.

Sport
zdroj: ČT4

Vrba nejprve sledoval pondělní duel Skalákova Brightonu v druhé anglické lize a o den později viděl v akci Rosického, který poprvé od návratu po zranění odehrál za juniorku Arsenalu celý zápas.

"Jsem s Tomášem samozřejmě v kontaktu už delší dobu. On mi sám řekl, jaký by měl být postup procesu uzdravování a dávání se do kupy. Vše probíhá naprosto v pořádku, Tomáš se cítí naprosto v pořádku. To je pro mě samozřejmě dobrá zpráva," řekl dnes Vrba.

"Pokud bude zdravotně fit, má velkou šanci, že bude v nominaci. Je mezi 35 jmény, která máme napsaná. Víceméně ty posty máme ztrojené, u těch hrotových je ještě víc kandidátů. Dneska máme schůzku užšího realizačního týmu a možná kádr 35 hráčů budeme už trošku zužovat," doplnil Vrba. Mezi 35 kandidáty jsou dva hráči z první anglické a tři z druhé anglické ligy  tedy Čech a Rosický se třemi ze čtveřice Kalas, Skalák, Pudil a Vydra.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba chce vzít Rosického na ME za každou cenu, otazník visí nad útokem

Rosický od návratu po dvouměsíčním zranění dosud zasáhl do tří utkání za juniorku Arsenalu. "Už jsem se dříve vyjádřil, že bych chtěl, aby před srazem před Eurem odehrál aspoň čtyři pět utkání, což se děje. Takže splnil veškeré věci, na kterých jsme se domluvili," uvedl Vrba.

"Samozřejmě juniorské soutěže jsou na trošku jiné úrovni než prvoligová utkání, ale Tomáš byl v tom utkání výrazný hráč. Jsem rád, že jsem ho viděl. Samozřejmě bych byl raději, kdyby hrál za áčko Arsenalu, ale i tak jsem rád, že absolvoval tu zátěž, kterou měl," doplnil reprezentační kouč.

S Rosickým se bavil i o možnosti, že by na Euru pomohl jen v určitých fázích zápasů. "Mluvili jsme i o této variantě. Řekl jsem mu, že by to mohl být i hráč, který nám v určitých fázích utkání pomůže v nějakých časových úsecích. Jestli od začátku nebo v průběhu utkání, to není podstatné," uvedl Vrba.

Asi nejvíc přemýšlí reprezentační kouč nad složením ofenzivy, protože většina útočníků momentálně neprožívá ideální období. "Samozřejmě je vždy příjemnější, když má trenér hráče, kteří sází jednu branku za druhou. Je to jedna z věcí, o kterých hodně přemýšlíme. Možná je to post, který je směrem k Euru nejvíc otevřený," řekl Vrba.

Kouč širší nominaci oznámí přesně za dva týdny ve čtvrtek 19. května. Do půlnoci 30. května musí Češi na UEFA ohlásit konečný seznam 23 jmen pro mistrovství Evropy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články