Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Necid věří, že dal z penalty postupový gól

St. Étienne - Při penaltě si vůbec poprvé po příchodu na hřiště sáhl na míč, přesto útočník Tomáš Necid ani na chvíli nepochyboval o tom, že ji promění. Šestadvacetiletý český fotbalista vyrovnal proti Chorvatsku na 2:2 a věří, že jeho gól může výrazně přispět k postupu do osmifinále mistrovství Evropy.

Tomáš Necid
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Necid přišel na hřiště v 86. minutě krátce poté, co další střídající hráč Milan Škoda snížil na 1:2. Když pak rozhodčí v nastavení nařídil pokutový kup za ruku Domagoje Vidy, okamžitě si vzal míč a nikoho nenechal na pochybách, že si na penaltu věří.

"Ještě byl určený Vláďa Darida, ale já jsem si věřil, i když to byl můj první dotek s balonem. Kdybych cítil nervy, tak si míč nevezmu," řekl Necid, který v posledních vteřinách měl ještě další šanci. "To si trochu vyčítám. Vláďa to tam krásně nacentroval a měl jsem to na hlavě, ale soupeř mi to těsně sebral," dodal.

Necid i tak završil strhující závěr zápasu, ve kterém to přitom dlouho na bod nevypadalo. Český tým se trápil a probudil ho až Škodův gól v 76. minutě. "Určitě nás to nakoplo. Byl tam nádherný centr, Škoďák nádherně vyskočil a s přehledem to uklidil k tyči," uvedl hráč Bursasporu.

Přestože český tým dlouho prohrával o dvě branky, Necid věřil ve vyrovnání. "Musíte věřit až do konce. Když jsem přišel na hřiště, tak zbývalo asi osm minut," prohlásil. "Nebylo těžké dostat se do tempa, šli jsme tam s tím, abychom vyhrávali souboje, a to se nám se Škodou dařilo," řekl.

"Bod je pro nás jako vítězství, když ještě v 75. minutě prohráváte o dva góly," uvedl. "V posledním zápase proti Turecku se bude hrát o všechno a nesmíme dopustit, aby se to opakovalo. Ale stane se, ukázali jsme charakter a vyrovnali jsme. Ten bod pro nás může být postupový, protože kdybychom ho nezískali, tak bychom asi nepostoupili, i kdybychom Turky porazili," zdůraznil.

Aspoň jsem nejel na ME zbytečně, řekl střelec Škoda

Milana Škodu těšil gól o to více, že rozhodil do té doby takřka bezchybného soupeře a výrazně přispěl k vyrovnání na 2:2. Remíza totiž udržela reprezentaci ve hře o osmifinále.

"Byl to výborný balon od Rosy a já se to snažil nějak najít a dostat se tam dřív než stoper," řekl Škoda. "Pak to tam naštěstí spadlo. Bylo to docela z dálky, takže to docela trvalo, než to tam doletělo. Jsem rád, že jsem dal gól, že jsem sem nejel zbytečně," dodal.

Škoda se prosadil v 76. minutě, kdy snížil na 1:2, o vyrovnání se poté postaral Tomáš Necid z penalty v nastavení. Český tým přitom neodehrál dobrý zápas a drtivou většinu utkání hrál velmi špatně. "První poločas nám nevyšel, ale pak jsme začali hrát, začali jsme si věřit," uvedl. O tom, jestli Chorvatům uškodila pauza vynucená řáděním jejich fanoušků, nechtěl spekulovat. "Nevím, jestli to někomu pomohlo," prohlásil Škoda.

"Nebylo to ale vůbec příjemné, že jsme měli takovou přestávku," dodal. Remíza udržela českou reprezentaci ve hře o postup do osmifinále, o které si zahraje v posledním utkání proti Turecku. "Byl to strašně důležitý bod, protože čtyři body dávají větší pravděpodobnost postupu než tři body," uvedl Škoda. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články