Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Nebudu-li v základu, stejně musím být stoprocentně připravený, ví Hubník

Tours (Francie) - Stoper Roman Hubník musel kvůli problémům s krkem vynechat generálku s Jižní Koreou před úvodním utkáním evropského šampionátu proti Španělsku, po příjezdu týmu do Francie už ale naplno trénoval a cítí se stoprocentně fit. Jako handicap v boji o základní sestavu svou absenci v posledním testu před Eurem nebere. "Mám zlomený nos a měl jsem nějaký zablokovaný krk, ale už se to dalo do pořádku," řekl Hubník.

Roman Hubník
zdroj: ČTK

Ze tří přípravných duelů před Eurem nenastoupil jen s Koreou. "Chtěl jsem hrát, ale nechtěl jsem riskovat. Myslím, že to bylo asi správné rozhodnutí. Odehrál jsem celý zápas s Maltou a půlku s Rusama. Uvidíme, jestli to bude eventuálně stačit na to, abych hrál v základu proti Španělům," konstatoval Hubník.

Pro zápas se Španělskem mu na stoperu ubyl jeden konkurent, protože Marek Suchý nemůže hrát kvůli disciplinárnímu trestu. "Neřekl bych, že to, že jsem nehrál s Koreou, je handicap. Myslím, že trenér už sestavu má v hlavě. A jestli v ní jsem, nebo ne? Pokud v ní nenastoupím, musím být stoprocentně připravený, protože se může stát kdykoliv cokoliv. Věřím, že do nějakého zápasu naskočím," doplnil plzeňský stoper.

Stejně jako další české hráče i jeho překvapila šokující porážka prvního soupeře ve skupině Španělska 0:1 v generálce s Gruzií. "Bylo by lepší, kdyby si tu slabší chvilku vybrali až s námi, a já doufám, že si ji taky vyberou. Bylo to překvapení, Španělé hráli doma, ale asi je to nerozhází. Je tam spousta kvalitních hráčů, kteří mají za sebou spoustu těžkých zápasů," mínil Hubník.

Podle něj se musí sejít snad úplně vše, aby český celek dokázal na startu Eura obrat španělské obhájce titulu o body. "Musí tam být štěstí pro nás, smůla pro Španěly a každý tam musí odvést 120 procent," dodal Hubník.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Česko - Malta: Hubník - 3:0 (40. min.)
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články