Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Morata bude na duel s Čechy připraven a pro štěstí si oholil hlavu

Saint-Martin-de-Ré – Álváro Morata doléčil zranění a bude k dispozici španělskému národnímu týmu pro úvodní duel proti České republice. Kanonýr turínského Juventusu nenastoupil kvůli zdravotním problémům do generálky proti Gruzii, na pondělní duel je však připraven. Před startem šampionátu se rovněž odhodlal ke změně vizáže. Spoluhráče Sergia Ramose pověřil, aby mu oholil hlavu.

Álvaro Morata v dresu Španělska
zdroj: ČTK/AFLO/ autor: Maurizio Borsari

"Udělali jsme to před dvěma lety a tehdy jsem začal dávat góly. I jemu to přineslo štěstí. Oba jsme pověrčiví, tak jsme to zopakovali. Snad to bude mít stejný efekt," řekl na dnešním setkání s novináři Morata. 

Do posledního přípravného utkání před startem Eura nenastoupil, proti Česku už by chybět neměl. "Cítím se velmi dobře. Pomohlo mi, že jsem teď nehrál. Problém je pryč. Pokud mě trenér bude chtít postavit, jsem připraven," prohlásil střelec Juventusu. 

O třiadvacetiletého útočníka má dlouhodobě zájem velké množství klubů. Morata ovšem spekulace neřeší a momentálně se soustředí pouze na výkony v barvách národního týmu. "Mám smlouvu a cítím se v Juventusu jako doma. Takže jsem hráč Juventusu, dokud někdo neřekne něco jiného. Já myslím jen na Euro. Vždy jsem snil o tom, že tu budu. A udělám vše pro co nejlepší výsledek," dodal. 

Morata patří k mladší generaci hráčů, která postupně přebírá otěže španělského mužstva. "Je dobře, že se tým omlazuje a že dostáváme šance. Ale ještě důležitější je, že máme možnost růst po boku hráčů, kteří se zapsali do historie. Mají z nás legraci, protože většina z nich už má děti," zakončil španělský útočník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články