Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Mladá Anglie vstoupí do Eura proti postaršímu Rusku

Marseille – Ve druhém dni Eura jde do boje favorizovaná Anglie, která v kvalifikaci vyhrála všech deset zápasů. V Marseille se od 21:00 utká s Ruskem. Pořadatel příštího světového šampionátu se sám staví do role outsidera. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web, studio začne v 20:25.

Angličtí fotbalisté
zdroj: ČTK/PA autor: Owen Humphreys

Angličané mají nejmladší tým na Euru s průměrným věkem 25,39 let. Šanci od kouče Roye Hodgsona dostal i osmnáctiletý útočník Marcus Rashford z Manchesteru United.

"Chceme do tohoto turnaje vstoupit beze strachu a plni sebevědomí. Rádi bychom viděli, že si hráči budou věřit stejně, jako jim věříme my trenéři," uvedl Hodgson. "Sobotní zápas je nejdůležitější, podle něho se bude odvíjet celá skupina," přidal anglický brankář Joe Hart.

Rusové, kteří mají naopak druhý nejstarší tým (průměrný věk 28,83 let), považují Albion za jasného favorita. "Anglie je mnohem silnější než ostatní týmy. Mají mladé hráče, kteří však hrají na vysoké úrovni. Deset výher v kvalifikaci je důkaz jejich síly," upozornil kouč Leonid Sluckij, jehož svěřenci v červnové přípravě podlehli ČR 1:2.

Anglie je ve formě, zvítězila v deseti z posledního tuctu utkání. Historická bilance však pro ni není úplně příznivá. Anglie nikdy nevyhrála zahajovací zápas, na svém kontě má čtyři prohry a čtyři remízy.

Zajímavostí je, že poslední dva zahajovací zápasy Ruska na Euru skončily výsledkem 4:1. Na minulém ME zvítězilo nad Českem, předtím podlehlo Španělsku.

Předpokládané sestavy:

Anglie: Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Dier - Wilshere, Alli, Rooney - Vardy, Kane.

Rusko: Akinfejev - Smolnikov, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Širokov, Jusupov - Golovin, Kokorin, Smolov - Dzjuba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články