Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Matuidi: Ve finále nebudeme favority, ale chceme udělat rozhodující krok

Paříž – Ač většina fanoušků a odborníků pasuje ve finále mistrovství Evropy Portugalsko do role outsidera, francouzský záložník Blaise Matuidi to vidí jinak. Podle něj nebude jeho tým v utkání favoritem. "Nemůžeme říct, že jsme favorité, protože ve finále žádní nejsou."

Utkání Německo - Francie
zdroj: Reuters autor: John Sibley

"Portugalsko zatím prožívá skvělý turnaj, stejně jako my. Bude to 50 na 50," řekl Matuidi. "Neděle nebude normálním dnem, i kdybychom si to přáli. Finále Eura pro nás bude mimořádným momentem a chceme udělat poslední rozhodující krok," doplnil středopolař Paris St. Germain.

Francouzi na začátku šampionátu nepůsobili moc suverénně a zápasy často rozhodovali až v závěru. Ve čtvrtfinále však jasně porazili nováčka Island 5:2 a v semifinále si "Les Bleus" poradili s úřadujícími mistry světa z Německa (2:0). "Myslím, že od osmifinále s Irskem (2:1) se nám několik věcí sešlo dohromady a hrajeme lepší fotbal," upozornil devětadvacetiletý reprezentant.

Svěřenci Didiera Deschampse budou na pařížském Stade de France hodně spoléhat na útočníka Antoina Griezmanna, který je s šesti góly nejlepším střelcem turnaje. Největší zbraní Portugalců bude jako obvykle kapitán Cristiano Ronaldo. Hvězdný kanonýr se ve Francii trefil třikrát, a pokud přidá další branku, překoná desátým zásahem na ME rekord Michela Platiniho. "Nebude to jejich duel, ale zápas Francie s Portugalskem," podotkl Matuidi.

Podle něho by si Griezmann zasloužil za výkony na Euru a v Atléticu Madrid Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa. "Myslím, že je vážným uchazečem na Zlatý míč. Pokud bych musel volit, dal bych mu hlas. To, co Antoine předvádí, je výjimečné a snad v tom bude pokračovat. Jsem hrozně rád, že máme hráče s takovým talentem," uvedl rodák z Toulouse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články