Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Masér Poustka: Po vítězství hráče nebolí nic, po prohře všechno

Tours – Po prohře se Španělskem měl masér české reprezentace Eduard Poustka doslova plné ruce práce. Ačkoli nikdo neutrpěl žádné vážnější zranění, byli čeští hráči hodně unavení. Na masážním stole tak nedával dohromady jen jejich těla, ale především se jim snažil zlepšit náladu.

Eduard Poustka
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Kluci chtěli masáž hlavně z únavy, protože proti Španělům jen běhali hodně kilometrů. Šrámů naštěstí moc není," sděloval Poustka situaci po zápase, který Češi ztratili až v závěru. "To je vždy strašné zklamání pro všechny. Je to smůla, když držíte tak dlouho nerozhodný výsledek a tři minuty před koncem dostanete gól. Musíme ale přiznat, že Španělé jsou skutečně silný tým a tlačili nás tak, že si vítězství zasloužili," dodal uznale.

Sám prožíval zápas velmi emotivně, a tak chápe, v jakém rozpoložení se hráči po závěrečném hvizdu nacházeli. "Já jsem na lavičce šílenec, prožívám to hrozně moc. Proti Španělům jsem si myslel, že urvu sedačku, protože vždycky když se na nás blížila nějaká nebezpečná akce, tak jsem se do té lavičky zapřel tak, že jsem cítil, že by mohla prasknout," říká Poustka.

"Když se zápas vyhraje, nejsou žádné bolístky a je jen radost, což je velmi příjemné. Když se prohraje, bolí samozřejmě úplně všechno. Po těch zápasech se kluci scházejí v masérně a tam se probírá úplně všechno, dokonce tam sledujeme i zápasy, co se zrovna hrají. Každý tam má vlastní flek s cedulkou a nejlepší místo má Tomáš Rosický, který si zabral zem," přibližuje atmosféru český masér.

Masérský tým je zřejmě tím nejvytíženějším článkem celého reprezentačního týmu. "Celý den jsme klukům plně k dispozici. Začínáme snídaní a pak už se vše odehrává v masérně, kde jsme do půlnoci. Když tedy přijdu na pokoj, tak padnu do postele a během deseti sekund jsem mrtvý," přiznává Poustka.

Někteří hráči podle něj mají masáže více v oblibě než jiní. "Pravidelně chodí například Skalák nebo Pavelka. Jiní zase masáže před utkáním nemusí, protože je to rozhodí. Nicméně večer den před zápasem se nezastavím a snažím se, abych kluky dostal do pohody," vysvětluje.

Před zápasem je podle Poustky každý hráč soustředěný jiným způsobem. "Někteří kluci jsou zamyšlení a koncentrovaní na zápas, v hlavě si promítají veškeré herní situace, protože jich mají hodně k dispozici, jiní jsou uvolněnější a na zápas se připraví úplně v pohodě. S některými tak ještě můžu dělat legrácky, s jinými už moc ne," přibližuje.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články